Ειδησεογραφικό site

Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι

108

Του Αβέρκιου Λουδάρου

Όταν οι λεγεώνες προσέγγιζαν το ανυπότακτο γαλατικό χωριό με στόχο να το καταλάβουν με τη δύναμη του δόρατος, οι Γαλάτες, σίγουροι για τη νίκη τους, καθώς είχαν καλύτερα αναβολικά, αναφωνούσαν: «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι». Τι εννοούσαν οι ήρωες των κόμικς; Ότι τα προηγούμενα παθήματα των Ρωμαίων δεν τους έγιναν μαθήματα και ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες…

Τι σχέση έχουν αυτά με τα καθ’ ημάς; Πώς δεν έχουν. Ας πούμε ότι στη θέση των Ρωμαίων είναι οι Κινέζοι, οι τρελοί Κινέζοι που θέλουν να επενδύσουν στην πτωχευμένη Μπανανία, της οποίας οι κάτοικοι, αν και άνεργοι, δεν θέλουν τα γουάν και τις επενδύσεις, προτιμούν να πεινάνε παρά να δουλεύουν.

Λέει ο πρωθυπουργός της Κίνας ότι ο Πειραιάς μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Δεν έχει καταλάβει ότι τόσα χρόνια μετά την πρώτη επένδυση της Cosco η ηγεσία κωλυσιεργεί και ο λαός δεν θέλει; Οι Κινέζοι έχουν όραμα για τον Πειραιά, εμείς δεν έχουμε. Τι άλλο να σημαίνει το πανό που έχει αναρτήσει σύλλογος εκπαιδευτικών παρακαλώ μπροστά σε μία από τις πύλες του λιμανιού, υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ. Ξέρετε γιατί έχουν λυσσάξει να μην προχωρήσουν οι επενδύσεις των Κινέζων; Γιατί τα θέλουν όλα μπάχαλο, όπως ήταν. Μίζερα. Γιατί τον μισθουλάκο τους τον παίρνουν βρέξει-χιονίσει. Τι κι αν ο ΟΛΠ «γεννά» ελλείμματα; Η θεσούλα θεσούλα και ο μισθός μισθός. Να και μια πρόωρη συνταξιοδότηση και έκλεισε το κεφάλαιο εργασιακός (που λέει ο λόγος) βίος.

Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι που πάνε να μπλέξουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ και τους λοιπούς θιασώτες της επανάστασης για να μην θιγούν τα κεκτημένα. Δηλαδή το δικαίωμα στον μισθό σε βάρος της εθνικής οικονομίας. Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι που θέλουν να μας ανοίξουν τα μάτια για να δούμε τους θησαυρούς αυτής της χώρας. Εμείς τους θέλουμε αυτούς τους θησαυρούς αναξιοποίητους για να συντηρούνται οι στρατιές των αναξιοκρατικά διορισμένων στις δημόσιες θέσεις, που πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.