Ειδησεογραφικό site

Είναι το Grollapse, ηλίθιε!

83

Του Σακελλάρη Σκουμπουρδή

Δεν έπεισε η κυβέρνηση ως προς την «Ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων για ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης». Και γιατί ο Πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή ενημέρωση επί του συγκεκριμένου αντικειμένου, πέρα από τα γνωστά αρχιδιαπραγματευταραδιστικά του κλικ και κρύφτε τα καλσόν. Και γιατί το όνειδος της εικόνας της Συμπολίτευσης Τσίπρα – Νικολόπουλου ήταν οικτρό. Και γιατί πλέον έχει αρχίσει να μπάζει το παραμύθι της «Κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας και αποκατάστασης της δημοκρατίας», η οποία είναι απλώς ο νέος θεματοφύλακας ΤΟΥ Συστήματος… Η Αλλαγή Πελατειακής Φρουράς.

Και γιατί, άλλη μια φορά, η κομματική ΠτΒ άναψε φωτιές παίζοντας εμμονικά ου μην και νευροπαθώς με τα κουδουνάκια της και τα άλλα γκάτζετς, που βρίσκονται μπροστά στο θρόνο της. Ξεχνάει ότι όλα αυτά της παρέχονται, για να διευθετεί και όχι να αποδιοργανώνει τις κοινοβουλευτικές εργασίες. Κωδωνάρχις ή Κουδουνάρχισσα, η κυρία Ζωή, που διυλίζει τον κώνωπα της διαδικασίας και καταπίνει την κάμηλο της ουσίας, συνεχίζει να τσιρίζει, Βοήθεια, Βοήθεια, ας την λουστούν όλοι μαζί που την εξέλεξαν.

Η δυστοκία της κωλοτούμπας φταίει

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμα υποβάλει την πλήρη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θέλει να πραγματοποιήσει. Έκπληκτοι από την χρονοτριβή, οι δανειστές περιμένουν, γιατί ξέρουν πόσο ανάγκη έχει τη ρευστότητα, η οποία θα της δοθεί μόλις και εφόσον δώσει την διαβόητη τεκμηριωμένη λίστα. Η μικρή σοφία της γιαγιάς μας το λέει αλλιώς. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Λίστες πάνε κι έρχονται, αλλά τη λίστα την τελική δεν την στέλνουμε. Ο ένας υπουργός αδειάζει τον άλλο, και όλους μαζί τους αδειάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και συνεχίζεται κανονικά η προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, η φωνή ΤΟΥ Συστήματος που ήταν Η ίδια φωνή ΤΟΥ ίδιου Συστήματος και πριν και τώρα και αύριο και πάντα. Το μόνο που ξέρει αυτή η προπαγάνδα, είναι να παίζει το γερμανικό σατιρικό «σκετσάκι της ταβέρνας». Όχι όμως να αποκαλύπτει αυτά που καταλαβαίνει και η γιαγιά μας. Όλη η συζήτηση γίνεται στα ΜΜΕ, για να μετρήσουμε πόσοι είναι οι καλοί και πόσοι οι «ανθέλληνες». Όχι ποιο είναι το εθνικό πρόβλημα, η επικείμενη κατάρρευση δηλαδή, στην οποία οδηγούμαστε όλοι μαζί, για να μην θιγούν τα προνόμια των ισχυρών ομάδων, που έφεραν και τη χρεωκοπία…

Και γιατί δεν ζυμώνει ο κ. Τσίπρας και μας σκοτίζει τα εθνικά οπίσθια; Απλώς γιατί ξέρει μεν τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Γιατί είναι αυτός τώρα, ο νέος ηγέτης ΤΟΥ Συστήματος και ΤΟ Σύστημα δεν είναι εύκολο να το κοροϊδέψεις. Ρωτήστε και τον κ. Σαμαρά και όλους τους προηγούμενους, να σας πούνε που ξέρουν.

Όπως έχουμε εγκαίρως προείπει, έχει έρθει η ώρα να κάνει την κωλοτούμπα και αυτός με τη δική του σειρά, αλλά στη δική του περίπτωση είναι δυσκολότερη από του κ. Σαμαρά. Γιατί είπε προεκλογικά περισσότερα από όσα άντεχε το ψευδόμετρο. Και τώρα πρέπει να κάνει μεγάλα ακροβατικά κόλπα, για να γλιτώσει το επερχόμενο κυνήγι των εξαπατημένων.

Το αντικοινωνικό «Όχι μείωση σε (ποιες;) συντάξεις!»

Το μείζον πρόβλημα του κ. Τσίπρα, δηλαδή, είναι ότι με την επιπολαιότητα του νεοφώτιστου δεν μπορεί συχνά να ελέγξει τη μέθη του. Και λέει, ακόμα και τώρα, εκείνη τη μια κουβέντα παραπάνω, που είναι το μεγάλο λάθος, το χωρίς πίεση λάθος. Αυτή τον δεσμεύει, αυτή του κάνει απαγορευτική την κωλοτούμπα, γιατί γίνεται πολύ εύκολο στον πιστό ακόλουθο να πει, μα καλά τόσο πολύ μας κορόιδεψε ο άνθρωπός μας;

Μπορεί η βολεμένη πλειονότητα της κοινωνίας να μην θέλει να ακούει για μειώσεις συντάξεων, ας πούμε, που δέχεται το περίφημο μαίηλ Χαρδούβελη. Αλλά κανείς δεν είχε πει του κ. Σαμαρά (ούτε τώρα και του κ. Τσίπρα), να μειώσει την πενιχρή σύνταξη της γριούλας. Το αρχικό πνεύμα της Τρόικας, πριν πωρωθεί από την κοροϊδία που έτρωγε και αρχίσει να βαράει όπου βρει, ήταν να μειωθεί η υψηλή σύνταξη του πενηντάρη Δεητζή, ή Οτετζή ή Οσετζή κτλ.

Και πρέπει ακόμα και τώρα να μειωθεί πολύ αυτή η υψηλή και καταχρηστική πρόωρη σύνταξη, που πληρώνουν οι πολλοί δια του προϋπολογισμού. Γιατί αυτή έφερε τη χρεωκοπία. Και όχι φυσικά τα ελάχιστα μυριόπουλα των Άκηδων και των λοιπών μεγαλολαμόγιων, που τα χρησιμοποιούμε τώρα ως κράχτες για να κρύψουμε το μεγάλο πρόβλημα των πολλών δις της μικροδιαφθοράς. Τέρμα η προκλητική παρασιτική μεγαλοδιαφθορά (ελπίζουμε), αλλά η φτήνεια της θηριώδους σε νούμερα μικροδιαφθοράς των εκατοντάδων συντεχνιών είναι που τρώει τον παρά.

Άλλωστε και τώρα ΤΟ Σύστημα την ίδια δουλειά κάνει δια του κ. Τσίπρα. Ο καλός πτωχολάτρης ηγέτης δίνει (τι καλούλης που είναι) για την «ανθρωπιστική κρίση» λίγες δεκάδες μύρια, αλλά εξακολουθεί να δίνει στους ισχυρούς ΤΟΥ Συστήματος αρκετά δις ετησίως για να έχουνε συντάξεις που κάνουν τράκες. Γι’ αυτούς δουλεύει ο κ. Στρατούλης απόλυτος άνθρωπος ΤΟΥ Συστήματος. Απλώς τα κορόιδα οι γριούλες και οι ανήμποροι, έχουνε φάει τη φόλα ότι τους αγαπάει ο κ. Τσίπρας, ο άνθρωπός τους…

Και μην ακούτε που λεν οι επιτήδειοι ΤΟΥ Συστήματος (και συναινεί σύμπαν το παλιό πολιτικό σύστημα) ότι, νταξ, με τον κόπο μας τα πληρώσαμε και μας αξίζει να τα πάρουμε πίσω. Γιατί αυτό εξ ορισμού είναι ένα εξηγημένο ψέμα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε και ότι υπάρχει ένα ζήρο σαμ, ένα μηδενικό αποτέλεσμα από τόσα που μοιράζονται από τον προϋπολογισμό, σε τόσους που τα παίρνουν. Δεν υπάρχει κανένα απεριόριστο ποσό για να παίρνουν σύνταξη και τα λιθρίνια. Με αβάσταχτο ζόρι βγαίνει το ποσό που μοιράζεται στο ασφαλιστικό και με το πολύ παραπάνω. Ειδικά σε μας, που έχουμε χωρίσει χρόνια τώρα με την παραγωγή πλούτου…

Η αρλούμπα «Όχι στα υφεσιακά μέτρα!»

Φτάνει πχια, αδέλφια, η πιπερολογία που έχει επιβάλει ως ατζέντα βλακώδους προπαγάνδας η κυβέρνηση και αναμασάνε οι ντουντούκες πορτ παρόλ των ΜΜΕ. Αυτό που λένε ότι «η κυβέρνηση ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχτεί υφεσιακά μέτρα»! Αυτό ακριβώς που είπε και ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Η απόλυτη γελοιότητα είναι αυτό, αν καλοσκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση της βαθειάς ύφεσης, μιλάει για άρνηση υφεσιακών μέτρων. Και κάποιος πρέπει να της μιλήσει για το Ρεξόνα.

Πρώτα από όλα είναι το περιβάλλον της ύφεσης, ας πούμε. Την ύφεση τη φέρνει η ασυναρτησία της «αριστερής» ιδεοληψίας και η αδράνεια εξ αμηχανίας και ατολμίας για την δέουσα αναγκαστική κωλοτούμπα, που προαναφέραμε. Και η ασύγγνωστη ανυπαρξία αξιολόγησης του χαμένου χρόνου. Αυτές διώχνουν εκτός Ελλάδας τους έντρομους έλληνες καταθέτες, που προσπαθούν να αποφύγουν τον ψυχοπαθή δολοφόνο με το πριόνι. Αυτές διώχνουν τα ξένα κεφάλαια που εσχάτως φεύγουν τρέχοντας πλέον, αφού είδαν και απόειδαν και κάνουν stop loss, παίρνουν την αιματηρή ζημιά και το σκάνε, για να μην την κάνουν αιματηρότερη. Σε τέτοιο θανάσιμο περιβάλλον όποια μέτρα κι αν πάρεις, νέκρα θα σκορπίσουν.

Αλλά και τα μέτρα της σταθερής ύφεσης είναι αυτά ακριβώς που θεωρεί αναπτυξιακά η «αριστερή» ιδεοληψία, όσα έφεραν τη χρεωκοπία, άλλωστε… Υφεσιακή είναι η άρνηση του νοικοκυρέματος, που αρχικά πάντα φέρνει ύφεση. Αφού βγαίνουν εκτός οικονομίας τα παραπανίσια που κόπηκαν από «άρρωστες» υφεσιογόνες πηγές, για να πάνε σε υγιέστερες αναπτυξιακές. Και αυτό είναι ένα υφεσιακό στάδιο που πρέπει να προηγηθεί, να φέρει εξυγίανση και μετά να έρθει η ισχυρή ανάπτυξη, λέγε με ας πούμε, Ιρλανδία.

Και αυτό το στάδιο οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας, που κορόιδευαν και εμάς και την Τρόικα, δεν το επέβαλαν, μην και στεναχωρηθεί η πελατεία, βεβαίως, βεβαίως. Παπανδρέου, Σαμαράς, εξ ίσου υπόλογοι μένουν γι’ αυτό. Και ο κ. Βενιζέλος επίσης, ασφαλώς, για τον οποίο ευλόγως ακούστηκε χτες πόσο δεινός ρήτωρ και θεσμικός πολιτικός είναι στη Βουλή.

Αλλά πέρασε απαρατήρητο από όσους τον επευφήμησαν χτες βράδυ, εκείνο που ξεστόμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (ο οποίος θα λείψει δραματικά από το κόμμα του που θα διαλυθεί, μόλις αυτός αποχωρήσει). Είπε, λοιπόν, για να αποστομώσει τον κ. Τσίπρα: «κι εμείς βάλαμε τις ίδιες κόκκινες γραμμές με εσάς, όχι μείωση συντάξεων, όχι αλλαγή στα συνδικαλιστικά προνόμια, …». Ό, τι απαιτεί ΤΟ Σύστημα, δηλαδή, στο οποίο ουδέποτε αντιμίλησε, δυστυχώς, ο κ. Βενιζέλος. Τον έφαγαν τα «προοδευτικά πρόσημα»…

Ένα τέτοιο πρόσημο θέλει να σώζουμε τις αποτυχημένες επιχειρήσεις εις βάρος της κοινωνίας. Θυμάστε τον ΟΑΕ επί Ανδρέα; Ύφεση θα φέρει η βλακώδης κίνηση να δώσουμε 30 μύρια στην χρεωκοπημένη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που έχει προϊόν με διπλάσιο κόστος από το ίδιο εισαγόμενο. Δηλαδή ψοφίμι. Αυτά τα 30 εκατομμύρια είναι, άλλως ειπείν, η πιο χαζή κίνηση, θυσία στη μαύρη τρύπα της «αριστερής» αβελτηρίας.

Οπουδήποτε αλλού να τα έδινες, ας πούμε για επιδοτούμενες επενδύσεις, θα έφερναν πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας και κοινωνικό πλούτο, από αυτές που θα έχανες αν έκλεινες την ΕΒΖ χτες. Όπως με την Ολυμπιακή, η οποία ευθύνεται για μεγάλο κομμάτι του χρέους που ονομάζει επα(απε)χθές και επονείδιστο η κυρία Ζωή και οι λοιπές δυνάμεις του Ανεξυριζαυγιτιζμού. By the way, χτες ο αρχηγός των ναζί το ξεκαθάρισε: φουλλ του αντιχρεωστικού αντιμνημονισμού με καμιά αποκρατικοποίηση (χε,χε, το μακρύ χέρι του καπιταλισμού…)!

Νεοφιλελευθεριές

Ναι, ναι, ξέρουμε, αυτά που γράφουμε εδώ είναι φτου κακά νεοφιλελεύθερα, να μην τα ακούει κανείς. Μόνο που τώρα, όπως ήταν επιβεβλημένο από τη ζωή, τώρα και ο νεοφιλελεύθερος κ. Δραγασάκης λέει τα ίδια με εντολή νεοφιλελεύθερου Τσίπρα. Και εξηγεί ότι απολύτως (;) θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ, όσο κι αν (ευλόγως) σκούζει ο εξευτελισθείς κ. Δρίτσας.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του (του Αντιπροέδρου)! Άντε να τα βγάλει πέρα με ΤΟ Σύστημα. Εκεί στον ΟΛΠ υπάρχει συντεχνία που κλέβει τα παιδάκια και τα εγγονάκια της. Θυμάστε που ακουγόντουσαν εξαψήφιοι ετήσιοι μισθοί φορτοεκφορτωτών, που κατέστησαν ασύμφορη την εργασία στο λιμάνι, όπως ακριβώς διέλυσαν και την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη… Γι’ αυτό έχουν σκυλιάσει με τους Κινέζους… Και κάνουν πως δεν βλέπουν ότι τώρα λόγω Κόσκο (και μόνο) ξανάγινε κερδοφόρος  ο ΟΛΠ…

Όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα, όπου άνοιξαν οι αγορές, ξανάφερε πλούτο μέσα στη βαλτωμένη σεσηπυία μιζέρια. Η άρση του Καμποτάζ, που άλλαξε σε λίγους μήνες το εθνικό τουριστικό τοπίο, είναι ένα καλό παράδειγμα. Έτσι ακριβώς θα γίνει και με όσα κεκτημένα του αρνείται να παραδώσει ΤΟ Σύστημα. Γιατί, όπως είχε συμβεί με τον ΟΤΕ (και τώρα οι πανάκριβες τηλεπικοινωνίες είναι τζάμπα), έτσι πρέπει να γίνει και με τη ΔΕΗ («Καλοί, Κακοί, ΔΕΗ, Cosco, Καμποτάζ»), μόνο έτσι θα δει φως η διαλυμένη οικονομία μας…

Ας αναλογιστούμε, σε κάθε διαφορετικό πεδίο μια αντίστοιχη μικρή δραματική ιστορία κωλοτούμπας και τον αντίστοιχο πόλεμο που θα φάει, όποιος βγάλει τα κάστανα από τη φουφού ΤΟΥ Συστήματος. Από τη φουφού του κ. Στρατούλη, ας πούμε, όποιος αναλάβει να περάσει τη μείωση των συντάξεων των ΔΕΚΟ, κοκ… Αυτά βλέπει έντρομος ο κ. Τσίπρας και δεν θα κοιμάται κάθε βράδυ…

Grollapse

Είπε χτες ο Πρωθυπουργός ότι αυτός είναι το νέο που έρχεται και τον πολεμάει το απερχόμενο παλιό. Και όμως, δεν είναι παρά το δραματικό κρεσέντο – φινάλε του παλιού που φεύγει. Και ελπίζουμε η γκραμσιανή κουβέντα περί των τεράτων, που μεσολαβούν μεταξύ παλιού και καινούργιου, να μην πάρει την διαφαινόμενη βαϊμαρική τροπή…

Πέντε χρόνια μνημόνια και η λαϊκισμένη κοινωνία μας δεν έχει πάρει χαμπάρι τι ακριβώς συνέβη και τι ακριβώς μονόδρομα μας ξελασπώνει… Πέντε χρόνια αλυσιτελή μνημόνια πέρασαν στην πλάτη των εξαθλιωμένων, όπου 10% έχασαν οι προνομιούχοι, 50% οι λιγότερο τυχεροί και τα πάντα ενάμισυ εκατομμύριο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι υπάλληλοί τους από τα λουκέτα.

Όσο αυτοί οι τελευταίοι, ο ιδιωτικός τομέας δηλαδή που δημιουργεί τον πλούτο για όλους, εξοντώνονταν (ενώ τώρα θερίζονται και οι υπόλοιποι), ο δρόμος προς τα ύστερα του κόζμου ήταν (και παραμένει) ανοιχτός. Δεν υπάρχει GREXIT (έξοδος Ελλάδας από το Ευρώ), ούτε GRACCIDENT (Ελληνικό ατύχημα). Είναι κατευθείαν το Grollapse, ηλίθιε!

Το Grollapse (Greek Collapse), η Ελληνική Κατάρρευση, έρχεται με χίλια, κυρίως γιατί η άρρωστη σε κατάσταση ημιαφασίας κοινωνία μας έχει διαλυμένο λογισμικό. Και δεν αντιλαμβάνεται πόσο τυχάρπαστες είναι οι εξουσιολάγνες φωνές του Εθνολαϊκισμού που την καταστρέφουν, κανακεύοντας τον ιδιοτελή φιλοτομαρισμό της. Ούτε και θα μπορούσε εύκολα να σηκώσει κεφάλι, εάν ποτέ βρισκόταν ένας άξιος ηγέτης, να της εμφυσήσει δημιουργική διάθεση απεμπλοκής από αυτό το χτικιό.

Για να γλιτώσουμε την εθνική καταστροφή, που, όταν οσονούπω έρθει, θα κάνει να λαλήσουν, όσους τώρα μιλούν για ανθρωπιστική κρίση, τι πρέπει να γίνει; Δεν είναι πολλές οι επιλογές. Φτάσαμε ως εδώ γιατί από τη δεκαετία του 80 αρχίσαμε να μεταστοιχειωνόμαστε και από φιλότιμοι Έλληνες, σταδιακά γίναμε αναξιοπρεπείς τσιφτετέλληνες της ήσσονος προσπάθειας. Και αυτό τώρα έχει σταθεροποιηθεί επικίνδυνα, γιατί έχει πλέον καταστεί το οιονεί DNA της εθνικής μας συνείδησης.

Και για να πάψει να ισχύει αυτό, πρέπει πάλι επειγόντως να ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε σταδιακά να μπει στη θέση του κάποιο άλλο εθνικό λογισμικό. Μια νέα Εθνική Ιδεολογία, της προόδου και της προκοπής εντός του κορυφαίου ως τώρα πολιτικού οικοδομήματος (Ε.Ε.) του Ανθρώπινου Πολιτισμού. Πάση θυσία, λοιπόν, πρέπει να διασωθούμε στο ειρηνικό, δημοκρατικό χωρίς διακρίσεις και ελεύθερο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τα καλά της και τα κακά της, που διαρκώς θα την εξελίσσουν σε κάτι πιο φρέσκο, αν δεν επικρατήσουν τα τέρατα… Κάθε άλλη δυναμική αποκλίνουσα από αυτό τον στόχο, μας οδηγεί σφαιράτα στην Εθνική Κατάρρευση, στο τρομακτικό Grollapse.

Αναδημοσίευση από athensvoicie.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.