Ειδησεογραφικό site

Δύο ομήρους από την Κίνα και τη Νορβηγία εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος

54

Την εκτέλεση δύο ακόμη ομήρων ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος στο νέο τεύχος του Dabiq, του online περιοδικού του, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες με τις σωρούς τους.

Οι δύο όμηροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο Κινέζος Φαν Τζινχουί και ο Νορβηγός Όλε Γιόχαν Γκριμσγκάαρντ-Όφσταντ, οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δημοσιευθεί στο Dabiq τον Σεπτέμβριο, με έναν αριθμό που θα επέτρεπε στις κυβερνήσεις των χωρών τους να πληρώσουν τα λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με τους New York Times, το πρόσφατο άρθρο περιγράφει τις εκτελέσεις των δύο ανδρών και αναφέρει ότι έχασαν τη ζωή τους αφού «εγκαταλείφθηκαν από έθνη και οργανισμούς απίστων», μία φράση που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος για κυβερνήσεις που έχουν αρνηθεί να πληρώσουν τα λύτρα αιχμαλώτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Κίνα δεν έχει γίνει καμία δήλωση σχετικά με το θέμα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας μέσω εκπροσώπου του είπε ότι ακόμη δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον άλλοι δύο όμηροι παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών, μία γυναίκα της οποίας το όνομα και η εθνικότητα δεν έχουν ανακοινωθεί στα media για λόγους ασφαλείας και ο Βρετανός Τζον Κάντλι, ο οποίος «πρωταγωνιστούσε» σε μία σειρά προπαγανδιστικών βίντεο των τζιχαντιστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.