Ειδησεογραφικό site

Δωρεάν σεμινάρια από το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς-Ξεκινούν τα Ανοικτά Μαθήματα Ιστορίας

42

Το πρώτο από τα Ανοικτά Μαθήματα Ιστορίας, που αφορούν στο ευρύ κοινό, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου (17:00-20:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Το Ιστορικό Αρχείο, ως βασικός χώρος έρευνας της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της Ελλάδας του 20ού αιώνα, επιχειρεί να προσελκύσει διαφορετικές ομάδες κοινού και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα μνήμης, ταυτότητας και αξιοποίησης αρχειακών πηγών στην ιστορία. Εφαρμόζοντας τα ζητούμενα της «δημόσιας ιστορίας», φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση της ιστορικής κουλτούρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καθηγητές Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου και Ευάνθης Χατζηβασιλείου θα προσφέρουν ένα ανοικτό μάθημα ιστορίας και προβληματισμού για τον, γνωστό και συνάμα άγνωστο 20ό αιώνα, του οποίου η πληρέστερη γνώση διευρύνει την κατανόησή μας σχετικά με την τρέχουσα συγκυρία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.- Παρ. 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,
Ταύρος
Τηλ.: 210 3418051

Τα σχόλια είναι κλειστά.