Ειδησεογραφικό site

Δωρεάν περιποίηση για τους άστεγους της Ρώμης

44

Δωρεάν κούρεμα, ξύρισμα και μπάνιο θα προσφέρει το Βατικανό στους άστεγους της Ρώμης μόλις ανοίξουν οι νέες εγκαταστάσεις που ετοιμάζει, τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του φιλανθρωπικού γραφείου του πάπα Φραγκίσκου.

Πέρσι το Βατικανό είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκεύαζε ντουζιέρες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να πλένονται οι άστεγοι. Όμως ο επίσκοπος Κόνραντ Κραγιέφσκι είπε στην ιταλική καθολική εφημερίδα Αβενίρε ότι στις εγκαταστάσεις, σε μια στοά της πλατείας, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν επίσης να κουρεύονται και να ξυρίζονται.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν από την 1η Φεβρουαρίου. Κομμώτριες και κουρείς θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κάθε Δευτέρα, την ημέρα που συνήθως τα καταστήματά τους παραμένουν κλειστά. Ήδη, πολλοί επαγγελματίες του κλάδου έχουν δωρίσει καθίσματα, διάφορα εργαλεία όπως ψαλίδια και χτένες, αλλά και καθρέφτες.

Ο Κραγιέφσκι αποφάσισε να χτίσει ντουζιέρες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου πέρσι, όταν ένας άστεγος του είπε ότι μολονότι στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ρώμης έβρισκε σχετικά εύκολα ένα πιάτο φαγητό, ήταν πολύ δύσκολο να βρει ένα μέρος για να πλυθεί. Είπε την ιδέα του στον πάπα, που αμέσως την υιοθέτησε και στη συνέχεια την επέκτεινε, για να συμπεριλάβει και υπηρεσίες… καλλωπισμού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.