Ειδησεογραφικό site

Δωρίζουν τα όργανα του άτυχου 18χρονου οι γονείς του

22

 

Για τον 18χρονο Στέλιο Μαρκούση, το αγαπημένο και χαμογελαστό παιδί της Αλεξάνδρειας που έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Βέροιας από πιτσιρικάς, το όνειρο του να γίνει άσσος των γηπέδων πάγωσε ξαφνικά, όταν χθες το απόγευμα και ενώ βρισκόταν στην προπόνηση, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οι συναθλητές του και ο προπονητής δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εκείνος ξαφνικά σωριάζεται κάτω και ξαφνικά χάνει τις αισθήσεις του. Προσπαθούν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ανεπιτυχώς. Το βιβλίο της ζωής του κλείνει τόσο πρόωρα και τόσο άδικα. Παρά το σοκ, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του και συγκεκριμένα τους κερατοειδείς του, φανερώνοντας μεγαλείο ψυχής σε αυτή την δύσκολη ώρα.

Η επόμενη μέρα της συνειδητοποίησης για τη φρικτή απώλεια είναι η αρχή ενός Γολγοθά για την οικογένεια του άτυχου νεαρού. Οι δικοί του άνθρωποι θρηνούν το χαμό του παιδιού τους, του χαμογελαστού νεαρού εφήβου που το μόνο που έκανε ήταν να ονειρεύεται το δικό του όνειρο για μία λαμπρή σταδιοδρομία ως ποδοσφαιριστής. Από πιτσιρικάς ασχολιόταν μόνο με αυτό, με την ενθάρρυνση των γονιών του μάλιστα πολύ γρήγορα τον πρόσεξαν από την ομάδα της Βέροιας και έτσι εκείνος βρέθηκε να αποτελεί το χρυσό παιδί της ομάδας.

Η καριέρα του ήταν προσχεδιασμένη θα πουν φίλοι και συναθλητές του, καθώς εκείνος ήταν παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και αυστηρά προσηλωμένος σε αυτό. Κοινωνικός, καλοσυνάτος με αγάπη στα ταξίδια πάντα έβρισκε χρόνο για να δραπετεύει σε διαφορετικούς προορισμούς κάτι που του άρεσε ιδιαίτερα.

Το τελευταίο του ταξίδι δυστυχώς δεν έχει εισιτήριο επιστροφής. Τα μηνύματα συμπαράστασης στην προσωπική του ιστοσελίδα δεν σταματούν από ανθρώπους που είτε είχαν την τύχη να το γνωρίσουν είτε απλούς ανθρώπους που δεν μπορούν να πιστέψουν πως το παιδί αυτό μόλις στα 18 του χρόνια έφυγε έτσι ξαφνικά από τη ζωή. «Καλό παράδεισο αδελφέ», «Στέλιο θα μας λείψεις», «Θα σε θυμόμαστε πάντα», μερικά από τα συγκινητικά μηνύματα που κατακλύζουν τη σελίδα του νεαρού αδικοκοχαμένου αθλητή στο Facebook.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.