Ειδησεογραφικό site

Δραστικά μέτρα από την ΕΕ για το μεταναστευτικό – Στέλνει στρατό στη Μεσόγειο

37

 

Στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζήτηματος φαίνεται ότι προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση μια ημέρα μετά την απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει την ισχύ της συνθήκης Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία, το σημείο εισόδου, δηλαδή, των μεταναστών στο γερμανικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων η ΕΕ προσανατολίζεται στη λήψη στρατιωτικής δράσης κατά των λαθροδιακινητών στη Μεσόγειο θάλασσα.

Σήμερα στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ προκειμένου να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα και μετά την κίνηση του Βερολίνου να κλείσει ουσιαστικά τα σύνορά του για τους μετανάστες.

Κίνδυνος να ξεμείνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα

Το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις βραδυνές ώρες της Κυριακής με Γερμανούς αστυνομικούς να σταματούν λεωφορεία και αυτοκίνητα προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν από την Αυστρία στη Γερμανία.

Λόγω της απόφασης αυτής το απόγευμα της Κυριακής διεκόπησαν τα δρομολόγια της Deutsche Bahn από Αυστρία προς Γερμανία τα οποία αποκαταστάθηκαν εν μέρει από τις 7 το πρωί (τοπική ώρα).

Η απόφαση του Βερολίνου προκαλεί προβληματισμό σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στην Αθήνα καθώς ο προορισμός της πλειοψηφίας των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο ελληνικό έδαφος είναι η Γερμανία.

Αν το Βερολίνο κρατήσει επί μακρόν κλειστά τα σύνορά του – καθώς δεν έχει ανακοινώσει πότε και εάν θα προχωρήσει σε αναστολή του μέτρου -τότε γίνεται ορατός ο κίνδυνος οι χιλιάδες των μεταναστών και προσφύγων που καθημερινά φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια προωθούνται στον Πειραιά να «κολλήσουν» στην Ελλάδα με άγνωστες συνέπειες δεδομένων και των σχεδίων αφενός της Ουγγαρίας να χτίσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της και αφετέρου των Σκοπίων να «σφραγίσουν» τα σύνορά τους με στρατό.

Παράλληλα η Γερμανική κυβέρνηση ζητά τη δημιουργία «ζωνών υποδοχής» σε Ελλάδα, Ιταλία και ενδεχομένως Ουγγαρία σε μια κίνηση έμμεσης αποδοκιμασίας των πρακτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η παρέμβαση Μέρκελ το απόγευμα του Σαββάτου με την παρατήρησή της προς την Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Έκλεισε και ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Αυστρία-Ουγγαρία

Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Αυστρία με την Ουγγαρία, ο οποίος διασχίζει τα σύνορα στο σημείο εισόδου δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που κατευθύνονται προς τη Γερμανία, έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις του, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία ASFINAG.

«Ο λόγος είναι η αναμενόμενη από την αστυνομία ροή προσφύγων», σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναφέρεται στην κατεύθυνση από ανατολάς προς δυσμάς, ενώ η αντίθετη κατεύθυνση έκλεισε με ευθύνη των ουγγρικών αρχών.

Στην ανακοίνωσε αναφέρεται επίσης ότι είναι άγνωστη η διάρκεια ισχύος του μέτρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.