Ειδησεογραφικό site

«Δραματική» κατάσταση σε σχολείο του δήμου Αθηναίων: Εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν νέα περιστατικά υποσιτισμένων παιδιών!

47

paidikos_stathmosΠαιδιά αδύναμων οικογενειών μένουν νηστικά στα σχολεία, επειδή καθυστερεί ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων και το Δημοτικό Βρεφοκομείο αδυνατεί να ετοιμάζει φαγητό για τους μαθητές. Από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία γίνεται με χορηγίες, και έτσι προετοιμάζονται μόνο 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ οι προμήθειες δεν φτάνουν για τα σχολεία.

Ο διεθνής διαγωνισμός – με προϋπολογισμό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ – θα εξασφαλίσει 10.500 μερίδες φαγητού καθημερινά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και τα συσσίτια του δήμου, τα οποία τώρα πραγματοποιούνται με catering. Η διαδικασία είναι μπλοκαρισμένη εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Δυο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Δημήτρης Μαριόλης από τον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», κατήγγειλαν νέα περιστατικά υποσιτισμένων παιδιών σε σχολεία.«Καλούμαστε να διδάξουμε παιδιά που πεινάνε», είπαν, αναφέροντας τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός παιδιού που είχε να φάει δύο μέρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.