Ειδησεογραφικό site

Δραγασάκης: Στο αυριανό Eurogroup θα αποσαφηνιστούν τα μέτρα της συμφωνίας

36

«Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να πληρώνει τα παλιά χρέη. Εδώ που είμαστε χρειαζόμαστε μια πιο συγκεκριμένη λύση. Γι’ αυτό υποβάλλαμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για δύο έτη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να δούμε ανάπτυξη συντομότερα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβπέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πρόγραμμα περατωμένο, από το περσινό καλοκαίρι, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη δημόσια τηλεόραση και πρόσθεσε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε σε μία τυφλή ρήξη.

«Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτύχει. Το πρόγραμμα σήμερα έληξε τυπικά, ωστόσο είχε τελματωθεί από πέρσι το καλοκαίρι» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: Είμαστε στο έκτο έτος λιτότητας και ύφεσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση μισθών και συντάξεων ως μέσα εξόδου από την κρίση».

Όσον αφορά στο αποψινό Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «έγινε μια πρώτη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο, ώστε να αποσαφηνιστεί το κλίμα και τα μέτρα της συμφωνίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.