Ειδησεογραφικό site

Δούρου: Δεν επιδιώκω να είμαι δελφίνος του Τσίπρα

44

Την απόφασή της για ριζικές αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων προανήγγειλε η Ρένα Δούρου, την ίδια ώρα που αποτίνασσε τον τίτλο του ανταγωνιστή ή «δελφίνου» του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή της στο «Παρασκήνιο» η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε για την σχέση της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Γνωριστήκαμε ακριβώς στη φάση της δημιουργίας της νεολαίας του Συνασπισμού. Και αυτή ήταν μια εμπειρία που μας διαμόρφωσε και που αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη στις σημερινές συνθήκες. Το λέω αυτό με την έννοια του ότι δεν υπάρχει μεταξύ μας κανενός είδους ανταγωνισμός. Δεν επιδιώκω να είμαι δελφίνος ή ανταγωνιστής του, όπως συχνά περιγράφουν συνάδελφοί σας, ακολουθώντας κλισέ και αναπαράγοντας έναν τρόπο λειτουργίας των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας. Για να σας δώσω να καταλάβετε, είμαστε και οι δύο περήφανοι ο ένας για τις επιτυχίες του άλλου. Χαιρόμαστε γιατί αυτές οι επιτυχίες αποτελούν κοινή προσφορά στη συλλογική μας προσπάθεια. Η Αριστερά δεν λειτουργεί σαν επιχείρηση όπου τα στελέχη επιδιώκουν την προσωπική ανέλιξη και στενοχωριούνται όταν άλλα στελέχη πηγαίνουν μπροστά. Εμείς δεν αισθανόμαστε «μειωμένοι» όταν ο άλλος κερδίζει εκλογές. Όταν ο Τσίπρας σε λίγο καιρό κερδίσει τις εκλογές, εγώ θα μοιράζομαι με τους δικούς του ανθρώπους αλλά και με εκατοντάδες στελέχη καθώς και με χιλιάδες μέλη τη μοναδική αυτή στιγμή».

Η Ρένα Δούρου παραδέχτηκε ότι έχει να αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων της: «Τα εμπόδια είναι πολλά κι έχουν να κάνουν με όσα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «αντικειμενικά» και με εκείνα που κάποιος θα μπορούσε να τα αποδώσει κάπου. Ωστόσο εκείνο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι τα προχωράμε τα πράγματα κι όχι να κυνηγάμε σκιές ή να κάνουμε εικασίες. Εκείνο που θέλουμε είναι να αλλάξει τρόπο λειτουργίας η Περιφέρεια. Να ανοίξει στους πολίτες. Να αποκτήσουν λόγο και ρόλο. Μέσα από την Επιτροπή Διαβούλευσης για παράδειγμα, που ενεργοποιούμε αυτές τις μέρες. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στις σχέσεις με τους υπουργούς, νομίζω ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι η δουλειά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η περιφρούρηση του περιβάλλοντος. Αυτός είναι ο στόχος της Περιφέρειας Αττικής και όχι η αντιπαράθεση για δημιουργία φθηνών εντυπώσεων, με προκλητικά τουίτ και χαρτοπόλεμο εξυπνακίστικων Δελτίων Τύπου».

Όσονα φορά στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή φιλοσοφίας: «Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική ή θα αλλάξει ριζικά φιλοσοφία ή η Περιφέρεια και η χώρα μας θα εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης. Η πρόσφατη επιστολή που απέστειλα προς τους δημάρχους περιέχει ακριβώς τα στοιχεία εκείνα – την πρόληψη, τη μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την επανάχρηση – που είναι απαραίτητα για το νέο σύστημα, μακριά από ΣΔΙΤ και φαραωνικές εγκαταστάσεις. Ένα σύστημα απόλυτα συμβατό με τις ευρωπαϊκές επιταγές. Το μόνο δηλαδή που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Έτσι έχουν τα πράγματα και όποιος αισθάνεται ότι εκπλήσσεται ή ότι… αιφνιδιάζεται, καλά θα κάνει να ξαναδιαβάσει τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αυτές τις δεσμεύσεις κάνουμε σήμερα πράξη. Αν κάποιους τους ξενίζει αυτή η εναρμόνιση λόγων κι έργων, είναι γιατί είχαν συνηθίσει σε αναξιοπιστία. Εμείς κάνουμε πολιτική διαφορετικά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.