Ειδησεογραφικό site

Διπλός διάλογος Κουβέλη με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

55

Δύο παράλληλους διαλόγους με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει η Δημοκρατική Αριστερά τις επόμενες ημέρες με στόχο τη σύνταξη εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση. Την επόμενη Τρίτη οι κ.κ. Θεοχαρόπουλος, Αναγνωστάκης και Μανίκας από τη ΔΗΜΑΡ θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να αναζητήσουν τα περιθώρια προγραμματικής συμπόρευσης.

Σε ό,τι αφορά στην προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει οριστεί ακόμα κάποια συνάντηση, ωστόσο μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Φώτη Κουβέλη, ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος από την Κουμουνδούρου – τουλάχιστον για τις πρώτες επαφές.

Εντούτοις, είναι φανερό πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μπορεί για πολύ να συζητά και με τα κόμματα της κεντροαριστεράς και με τον ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του επιτίθεται ευθέως κατά των κεντροαριστερών κομμάτων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει πως δεν ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς: «η βάση του διαλόγου και της πολιτικής συνεννόησης είναι ένα πρόγραμμα αριστερής διεξόδου», σημειώνει. Επίσης για τα κεντροαριστερά κόμματα δηλώνει ότι «τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ανέχτηκαν, αποδέχτηκαν ή ακόμα και στήριξαν τη μνημονική πολιτική. Η σύγκλισή τους με τον νεοφιλελευθερισμό αποδείχτηκε στρατηγική».

Ταυτόχρονα οι συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ προβλέπονται δύσκολες καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα θέσουν θέματα που άπτονται της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής. Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής, επίσης, ότι δύο στελέχη από την Αγίου Κωνσταντίνου παρευρέθησαν στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, η βουλευτής Νίκη Φούντα και το μέλος της ΚΕ Θράσος Φωτεινός, ο οποίος προέρχεται από την τάση «Αριστερό Δίκτυο» του κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.