Ειδησεογραφικό site

Διοικήτρια Αττικόν σε Κουρουμπλή: Είχα να πάρω άδεια 20 ολόκληρους μήνες!

31

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής συνομίλησε με ασθενείς και προσωπικό, όμως, όταν θέλησε να συναντήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου, προ εκπλήξεως ενημερώθηκε πως τόσο η διοικητής, Ευαγγελία Γιαννακάκου, όσο κι η υποδιοικητής, Λαμπρινή Καρπούζου, δε βρίσκονται στις θέσεις τους, καθώς λείπουν κι οι δύο με άδεια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του υπουργού Υγείας, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κι ανακοίνωσε πως κι οι δύο θα αντικατασταθούν άμεσα. «Αντικαθίστανται απόψε το βράδυ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είχαν αρνηθεί να υποβάλουν την παραίτησή τους, όταν έγιναν οι κρίσεις διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας.

Η κυρία Γιαννακάκου τόνισε πως «είχα πάρει εγκεκριμένη άδεια πέντε ημερών από την Υγειονομική Περιφέρεια», ενώ κατήγγειλε πως κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί της για το θέμα, αλλά και ότι είχε να πάρει άδεια 20 ολόκληρους μήνες.

«Έπειτα από 20 μήνες δουλειάς ήταν η πρώτη φορά που ζήτησα πέντε ημέρες άδειας από την υπηρεσία μου και τις πήρα με απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας», τόνισε η κυρία Γιαννακάκου, ενώ σχολιάζοντας το σημερινό περιστατικό σημείωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι ο υπουργός δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς κι όταν ενημερωθεί θα ανακαλέσει την απόφασή του».

«Αλίμονο εάν κανείς εργάζεται ακατάπαυστα τόσους μήνες και δεν μπορεί να πάρει λίγες ημέρες άδειας. Είχα φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης. Εάν είναι παράλογο κάποιος που μετά από 20 μήνες εργασίας παίρνει άδεια πέντε ημέρες, τότε ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε η κυρία Γιαννακάκου.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο υπουργός Υγείας προχώρησε σήμερα και σε προγραμματισμένες επισκέψεις σε υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στη Δυτική Αττική.

Ανακοίνωση υπουργείου Υγείας για τη διοίκηση του Αττικού νοσοκομείου

Για το θέμα της απουσίας της διοίκησης του Αττικού νοσοκομείου, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως «ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκτός προγράμματος, επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό στο Χαϊδάρι, όπου και εκεί ήρθε αντιμέτωπος με ένα ακέφαλο νοσηλευτικό ίδρυμα, ημέρα μάλιστα, γενικής εφημερίας του».

«Συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός ζήτησε, κατά την επίσκεψή του, να δει τη διοίκηση, πληροφορήθηκε ότι τόσο η διοικήτρια όσο και η υποδιοικήτρια απουσίαζαν ταυτοχρόνως σε άδεια. Η δυσαρέσκειά του ήταν εμφανής αφού πρόκειται για ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες μίας ευρύτατης και πολυπληθέστατης περιοχής της Δυτικής Αττικής και μάλιστα σε μέρα γενικής εφημερίας του. Ως εκ τούτου θεώρησε αδιανόητη την απουσία συλλήβδην της διοίκησής του», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται, παράλληλα, πως «λίγα λεπτά αργότερα και στο προαύλιο του νοσοκομείου, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί άμεσα στην αντικατάσταση της διοίκησής του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.