Ειδησεογραφικό site

Δικαστικοί μπελάδες για τον Σαρκοζί – Άλλαξε το όνομα του κόμματος του και του έκαναν μήνυση!

26

Πού να φανταστεί ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί, ότι το όνομα με το οποίο θα έδινε νέα πνοή στο κόμμα του, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, θα το… έκλεβε από έναν Γάλλο;

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας προέβη σε ριζική αλλαγή του ονόματος του κόμματός του κι από «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), το βάπτισε «Les Republicains». Το νέο όνομα του κόμματος της γαλλικής Δεξιάς προκάλεσε τη μήνη γαλλικής οικογένειας, η οποία, όλως τυχαίως, έχει το ίδιο όνομα.  Ο Πολ Ρεπουμπλικέν που διαμένει με την σύζυγό του στην περιοχή Aveyron της νοτιοδυτικής Γαλλίας, θέλει να πάρει το αίμα του πίσω….

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η οικογένειά του Πολ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της οικογένειας, όπως αναφέρει ο δικηγόρος, Κριστόφ Λεκεβάκ. Ο γιος του Πολ, Τιερί, υποστήριξε μάλιστα πως έγινε πολύωρο οικογενειακό συμβούλιο και ήταν ομόφωνη η απόφαση να κάνουν μήνυση στον Σαρκοζί.

«Όταν άκουσα στην τηλεόραση ότι το νέο όνομα της γαλλικής Δεξιάς είναι «Les Republicains», εξοργίστηκα . Αυτός ο κύριος δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει το όνομά της οικογένειάς μου . Να πάρει άλλο όνομα για το κόμμα του», δήλωσε στην συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας «Le Figaro» εμφανώς εκνευρισμένος για την κίνηση του Νικολά Σαρκοζί να μετονομάσει την γαλλική Δεξιά σε «Les Republicains».

Το όνομα, που με την πρώτη ματιά, παραπέμπει στους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ, σημαίνει στα γαλλικά «Δημοκράτες». Αλλά και γι΄αυτό πήρε θέση ο Πολ.  «Δεν είναι όνομα αυτό ενός κόμματος. Εξάλλου, το να επικαλείται κανείς ότι είναι δημοκράτης, είναι ένα δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους Γάλλους», πρόσθεσε.

Το νέο όνομα του κόμματος θα πρέπει να επικυρωθεί και από τα μέλη της γαλλικής Δεξιάς, που καλούνται να ψηφίσουν μέσω Διαδικτύου στις 28 και 29 Μάιου. Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του Σαρκοζί, Μπερνά Ακογιέ, έσπευσε να επισημάνει ότι, η αλλαγή του ονόματος του Συντηρητικού Κόμματος ήταν αναγκαία, λόγω των αναταράξεων και των υποθέσεων, που αμαύρωσαν το κόμμα τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.