Ειδησεογραφικό site

Δικαστική έρευνα για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ

40

Στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτας Φάκου, βρίσκεται ο φάκελος με τις καταγγελίες για τον επίμαχο διαγωνισμό.

Υπό δικαστική έρευνα τίθενται οι καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες, που φέρεται να έγιναν κατά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων.

Ήδη, βρίσκεται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτας Φάκου, φάκελος με όσα καταγγέλονται για τον επίμαχο διαγωνισμό, καθώς και σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, για τη νομιμότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Το υλικό αυτό άμεσα πρόκειται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στον 4ο Πταισματοδίκη, που ήδη διενεργεί έρευνα με εντολή του εισαγγελέα Κ. Μπαξεβάνη σχετικά με καταγγελίες για πλαστούς τίτλους γλωσομάθειας, που φέρονται να προσκόμισαν διαγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι. Αντικείμενο αυτής της έρευνας της Δικαιοσύνης είναι να διακριβωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εντοπιστεί αν στην όλη υπόθεση προκύπτει η διάπραξη πλημμελημάτων ή κακουργημάτων.

Ο φάκελος, που θα συσχετιστεί με την ήδη διεξαγόμενη έρευνα του πταισματοδίκη, περιλαμβάνει δημοσιεύματα και στοιχεία που φέρεται να καταδεικνύουν σειρά παραβιάσεων όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμούς άλλων.

Μεταξύ άλλων, τίθεται υπό την κρίση της Δικαιοσύνης και το θέμα της πρόσληψης 59 δημοσιογράφων, 20% από τις προκηρυχθείσες θέσεις με «τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης. Κατά τα καταγγελλόμενα η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Τέλος, στα στοιχεία που έχει η Εισαγγελία περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, στον οποίο καταλογίζεται θητεία σε θέση ευθύνης του σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που ερευνάται από την Δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα ίδιο φάκελο περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διεθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ( Ελευθεροτυπία, 28.08.14) ο κ.Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπο έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το όνομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.