Ειδησεογραφικό site

Διευκρινίσεις για τα ακίνητα των ανηλίκων στο Ε9

38

Πυροσβεστικά έδρασε η ΓΓΔΕ, μετά από το θόρυβο και την αναστάτωση που προκάλεσαν οι οδηγίες συμπλήρωσης και αποστολής του Ε9, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αν ακολουθούνταν κατά γράμμα αυτές οι οδηγίες, θα έπρεπε χιλιάδες γονείς να στηθούν σε ουρές στις εφορίες προκειμένου να λάβουν κλειδάριθμους για τα ανήλικα παιδιά τους, εφόσον αυτά έχουν εμπράγματα δικαιώματα.

Με ανακοίνωση της, η ΓΓΔΕ επιβεβαιώνει και επισήμως τις διαβεβαιώσεις που έδιναν χθες στο iefimerida στελέχη του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι η δήλωση στοιχείων ακινήτων του ανήλικου τέκνου, υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου – εφόσον διαθέτει. Διαφορετικά ο υπόχρεος γονέας, με τους προσωπικούς του κωδικούς, εφόσον έχει δηλώσει τον Α.Φ.Μ. του ανήλικου τέκνου ως προστατευόμενο, στη φορολογική δήλωση του 2014, μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου και να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Σημειώνουμε, ότι μέχρι σήμερα από τις 14 Νοεμβρίου (άνοιγμα αρχικών / τροποποιητικών Εν.Φ.Ι.Α.) 5.155 υπόχρεοι έχουν διαχειριστεί την εικόνα των ανήλικων τέκνων τους.

Αντιθέτως, τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα, σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο TAXISnet.

Σε ό,τι αφορά στη σύζυγο, σε περίπτωση που αυτή δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXISnet, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στην εφαρμογή, με τους κωδικούς του συζύγου της. Από τη στιγμή που αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, μπορεί πλέον αποκλειστικά και μόνο με αυτούς, να εισέλθει στην εφαρμογή. Εάν καταχωρηθεί στο μητρώο του Taxis, διακοπή έγγαμης σχέσης ή διάσταση (έστω και από τον ένα σύζυγο), τότε διακόπτεται η πιο πάνω δυνατότητα χρησιμοποίησης των κωδικών πρόσβασης του πρώην ή εν διαστάσει συζύγου. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση πιστοποιητικού στη σύζυγο με τους κωδικούς του συζύγου, ούτε έχει αυτή πρόσβαση στην προσωποποιημένη της πληροφόρηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.