Ειδησεογραφικό site

Κατ’ οίκον περιορισμός για τη Ζαρούλια – Ελεύθερος με εγγύηση ο Μπαρμπαρούσης

64

Διαφώνησαν για την προφυλάκιση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ με τον αρμόδιο εισαγγελέα. Μετά την απολογία της συζύγου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου εισηγήθηκαν όπως η κυρία Ζαρούλια αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων ενώ ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την προφυλάκισή της.

Μετά τη διαφωνία, αρμόδιο να αποφασίσει για την τύχη της Ελένης Ζαρούλια είναι το Δικαστικό Συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει σε λίγες μέρες για να αποφανθεί αν θα προφυλακιστεί η βουλευτής της ΧΑ. Μέχρι τότε, η σύζυγος του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και της επιβάλλεται ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών. Η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει και παρέμεινε στο γραφείο των ανακριτριών περί τα δέκα λεπτά.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Μπαρμπαρούσης

Με την καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και την επιβολή απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.
Στην απολογία του, ο βουλευτής της ΧΑ Κώστας Μπαρμπαρούσης αρνήθηκε και εκείνος την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου ξανάρχισαν από το πρωί της Τετάρτης μετά την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης που είχε καταθέσει σε βάρος του ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον βουλευτή αποδίδεται και συμμετοχή σε πράξεις όπως επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

«Ήρθα να πω στην Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και θα φύγω» δήλωσε ο Μπαρμπαρούσης κατά την είσοδό του στο Εφετείο νωρίς το πρωί.

Μετά την απολογία του στις ανακρίτριες προσήλθε η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η Ελένη Ζαρούλια κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος της φέρεται ως εκ των βασικών εκφραστών της ιδεολογίας της ΧΑ, κάτι που στοιχειοθετείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις ομιλίες της στη Βουλή αλλά και σε συγκεντρώσεις.

Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του κόμματος καθώς και οι κ.κ. Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Δημήτρης Κουκούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου στην κυρία  Ζαρούλια για να απολογηθεί, έπειτα από την αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που κατέθεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αφορμή για την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης αποτέλεσαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος, οι ισχυρισμοί του δικηγόρου Αλέξη Κούγια ότι ο εντολέας του Στάθης Μπούκουρους, επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΧΑ, δέχθηκε πιέσεις από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να μιλήσει.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας του κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.