Ειδησεογραφικό site

Διαρρήκτης-ιερόσυλος «προσκύνησε» στα παγκάρια 12 εκκλησιών!

29

Έβγαλε «λαγό» και μάλιστα με… πετραχήλια η σύλληψη του 54χρονου ιερόσυλου από την Αμφιλοχία, που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Ιωαννίνων! Είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή μετά από καταδίωξη στο φαράγγι του Βίκου, όπου είχε καταφύγει ύστερα από την διάρρηξη στο παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά στο Μονοδένδρι.
Όπως φαίνεται, ο 54χρονος είχε κάνει… επάγγελμα τις διαρρήξεις εκκλησιών, καθώς είχε συλληφθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο σε διάφορες περιοχές της χώρας! Όπως αποδείχθηκε, τους τελευταίους τρεις μήνες είχε εισβάλει σε δέκα ναούς σε χωριά του Πωγωνίου και της Κόνιτσας και είχε αρπάξει χρήματα από τα παγκάρια και εκκλησιαστικά αντικείμενα!
Ήταν, μάλιστα, τόσο… πωρωμένος, που ακόμη και όταν τον αναζητούσαν παντού δυνάμεις της Ασφάλειας Ιωαννίνων, της Ο.Π.Κ.Ε. και του αστυνομικού τμήματος Κήπων, εκείνος διέρρηξε το παγκάρι του παρεκκλησίου στο χωριό Βίκος όπου τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη! Αλλά και την προηγούμενη ημέρα είχε διαρρήξει το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού απ΄ όπου είχε κλέψει ένα τρυπάνι και το εξωτερικό παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων από το οποίο είχε αρπάξει όσα χρήματα υπήρχαν!

Τα σχόλια είναι κλειστά.