Ειδησεογραφικό site

Διαμαντάκος και Ρομπέρτο το δίδυμο της νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (Βίντεο)

38

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Οι ερυθρόλευκοι με έναν εξαιρετικό Διαμαντάκο ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας και πήραν τη νίκη -έστω και τυπικά- στα πέναλτι με 5-4 με τον Ρομπέρτο να αποκρούει τα δύο από αυτά!

Ωστόσο, ξεκάθαρα αυτός που έκλεψε την παράσταση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στη Μινεάπολις ήταν ο νεαρός επιθετικός των ερυθρολεύκων. Εμφάνιση πολλών… καρατίων από τον Διαμαντάκο ο οποίος σκόραρε και τα δύο τέρματα των Πειραιωτών, δικαιώνοντας τον Μίτσελ ο οποίος επέμενε για την επιστροφή του στην ομάδα και -φυσικά- την χρησιμοποίησή του.

Εξαιρετική εμφάνιση από την ελληνική ομάδα απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας κατάφερε δύο φορές να αντιδράσει και να πάρει την ισοπαλία στην κανονική διάρκεια όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Σκόρερ για την Μάντσεστερ Σίτι οι Γιόβετιτς και Κολάροφ με πέναλτι.

Το παιχνίδι

Αυτή την φορά δεν είχε… ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό! Αντίθετα με το προηγούμενο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ, αυτή την φορά οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν αρκετά καλά στον αγώνα!

Μάλιστα, μόλις στο 2ο λεπτό με μια καλή εναλλαγή της μπάλας, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της Σίτι με τον Τσόρι να είναι ο τελικός αποδέκτης αλλά να δέχεται τη μπάλα από τον Διαμαντάκο από θέση οφ-σάιντ.

Οι παίκτες του Μίτσελ συνέχισαν το ίδιο καλά, και με κοντινές πάσες προσπαθούσαν να φτάσουν σε θέση βολής προς την εστία του Χαρτ.

Την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερνε να φτάνει κοντά στην εστία του Ρομπέρτο αλλά με τον Ισπανό να μην απειλείται ιδιαίτερα…

Μετά το 20ο λεπτό οι πρωταθλητές Αγγλίας ανέβασαν την απόδοσή τους. Δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά σε καμία από αυτές δεν… νίκησαν τον Ρομπέρτο.

Στο 35ο λεπτό όμως η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καθόλου καλά! Ο Γιόβετιτς με ατομική ενέργεια μπήκε από πλάγια και από καλή θέση έκανε το πλασέ ανοίγοντας το σκορ για τη Σίτι!

Όσο κακά λειτούργησε η άμυνα του Ολυμπιακού στη φάση του 35ου λεπτού, τόσο εξαιρετικά ενήργησε η επίθεση δύο λεπτά αργότερα.

Στο 37ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τους Μανιάτη, Σαβιόλα και Διαμαντάκο να σχηματίζουν ένα «τρίγωνο» στη μεγάλη περιοχή του Χαρτ και τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο 45λεπτό ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στον αγωνά. Οι παίκτες της Σίτι –με έξι παίκτες να έχουν γίνει αλλαγή- δημιουργούσαν εύκολα «απειλές» για την εστία του Ρομπέρτο.

Η Μάντσεστερ Σίτι -τελικά- προηγήθηκε με 2-1 χάρη σε ένα πέναλτι του Κολάροφ στο 53ο λεπτό. Ο Μίτσελ αντέδρασε φρεσκάροντας την 11άδα του Ολυμπιακού σε δύο στάδια. Στο δεύτερο… κύμα των αλλαγών που έκανε ο Ισπανός ο Γκαζαριάν βρήκε εξαιρετικά στο χώρο τον Διαμαντάκο ο οποίος με όμορφη ενέργεια «άδειασε» τον Χαρτ και έκανε το 2-2

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι… Εκεί ο Ρομπέρτο με δύο αποκρούσεις γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα και του έδωσε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Ο Παπάζογλου ήταν ψύχραιμος, ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε και έκανε το 5-4 στα πέναλτι υπέρ των ερυθρολεύκων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (68 Σαλίνο), Μαζουακού, Σιόβας (13 Παπαδόπουλος), Μανωλάς (63 Αυλωνίτης), Σάμαρης, Μανιάτης (68 Κολοβός), Κασάμι (63 Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (63 Γκαζαριάν), Σαβιόλα (46 Ντοσεβί) και Διαμαντάκος (68 Παπάζογλου)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κλισί (46′ Ρίτσαρντς), Κολάροφ, Μπογιάτα, Ρεκίκ, Φερνάντο (46′ Μίλνερ), Νάβας (46′ Σίλβα), Τουρέ (46′ Γκαρσία), Νασρί (46′ Ζουκουλίνι), Γιόβετιτς (75′ Σινκλέρ), Τζέκο (46′ Γκουιντέτι) .

Πηγή: sport-fm.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.