Ειδησεογραφικό site

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ

51

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το ζήτημα της ΔΕΗ προτίθεται να αναλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος στο Πνευματικό Κέντρο Αμύνταιου, θα επικοινωνήσει τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους ανεξάρτητους βουλευτές, ώστε -αν υπάρξει ψήφιση του ν/σ για τη «μικρή ΔΕΗ» από το θερινό τμήμα της Βουλής- να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.

«Μόνον ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση» τόνισε ο κ. Τσίπρςα και επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δεν θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας».

Κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «κινείται εκδικητικά και καίει ό,τι βρίσκεται μπροστά της για να παραδώσει καμένη γη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Βούλτεψη: Φωτόπουλος «ντύθηκε» ο κ. Τσίπρας

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Αμύνταιο για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζοντας ότι «Βελουχιώτης θέλησε να ντυθεί σήμερα ο κ. Τσίπρας αλλά του βρήκε σε… Φωτόπουλο!».

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του στις «επιτροπές πόλης», όπου παρέδωσε στον βασικό του εσωκομματικό αμφισβητία, αποφάσισε να βγει στο βουνό και από το Αμύνταιο επανέλαβε το «λεφτά υπάρχουν διακηρύσσοντας επί λέξει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις μπορούν να αποκατασταθούν εύκολα».

«Μιλάμε για την επιτομή του «λεφτά υπάρχουν» που στην περίπτωση της ΔΕΗ συνοψίζεται στην εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ακριβή επανάληψη συγκεκριμένης φράσης που η κ. Κατσέλη είχε το 2009 χρησιμοποιήσει για τον ΟΤΕ», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.