Ειδησεογραφικό site

Δημοσκόπηση της Pulse επιβεβαιώνει τα σενάρια για 7κομματική Βουλή

40

Κυβέρνηση συμμαχιών «δείχνει» η νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Action24 η οποία επιβεβαιώνει και την καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ. Διχασμένο το εκλογικό σώμα για τη διαπραγματευτική γραμμή με την τρόικα, θεωρεί σχεδόν βέβαιο νικητή των πρόωρων εκλογών το ΣΥΡΙΖΑ αλλά 1 στους 2 τις απεύχεται.

Με 5 (πέντε) ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία «Pulse» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» και την εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά.

Το ΠΑΣΟΚ «κτυπά» την τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή συρρικνώνεται και καταλαμβάνει την τέταρτη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες περιορίζονται σε ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 4% που, μέχρι στιγμής, τους επιτρέπει να ελπίζουν για μία οριακή έστω είσοδο στη Βουλή ενώ το Ποτάμι ισοβαθμεί με το ΚΚΕ στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,5%.

Επισημαίνεται εντούτοις το γεγονός ότι σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ το ερώτημα για την πρόθεση ψήφου τέθηκε με αυτόν τον όρο και πάντως δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ποσοστό προτίθεται να ψηφίσει σχήμα υπό τον όρο Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Η ΔΗΜΑΡ συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο, με την είσοδό της στη Βουλή να καθίσταται ανέφικτη, τουλάχιστον με τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά δεδομένα. Το κόμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξακολουθεί να δίνει παρών με το 1% των πολιτών να δηλώνει την πρόθεση του να το ψηφίσει.

action24-dimoskopisi1

action24-dimoskopisi2

action24-dimoskopisi3

action24-dimoskopisi4

Η δημοσκόπηση ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21ης και 24ης Νοεμβρίου σε δείγμα 1.031 πολιτών άνω των 18 ετών.

Πέραν της πρόθεσης ψήφου το ενδιαφέρον της δημοσκόπησης εστιάζεται στο πώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διεξαχθεί και να καταλήξει η διαπραγμάτευση με την τρόικα, θέμα επίκαιρο και κομβικό αλλά και πώς σταθμίζουν οι πολίτες το ενδεχόμενο – κίνδυνο παραμονής ή όχι της χώρας στην ζώνη του Ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως το 41% των πολιτών επιθυμεί μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά σε συνεννόηση μαζί τους ενώ το 38% επιθυμεί σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη με την τρόικαεφόσον αυτή δείχνει άκαμπτη.

Ένα σεβαστό πάντως ποσοστό της τάξης του 13% πάντως τάσσεται υπέρ της άμεσης ρήξης με την τρόικα χωρίς μάλιστα διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, η γενική εικόνα καταδεικνύει πως, όσο περνά ο χρόνος, οι πολίτες προκρίνουν την υιοθέτηση μιας σκληρότερης στάσης έναντι των δανειστών.

action24-dimoskopisi11

action24-dimoskopisi12

Ως προς την παράσταση νίκης καθίσταται σαφές το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και ότι όλο και περισσότερο ενισχύεται η αίσθηση των πολιτών πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής σε μια επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς αν και η διαφορά ως προς τον Αλέξη Τσίπρα περιορίζεται ενδεικτικά, σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Πολύ κοντά είναι και τα ποσοστά της σημερινής κυβέρνησης και μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την εκτίμηση των πολιτών για το ποια εκ των δύο κυβερνήσεων θα διαχειριζόταν καλύτερα τα Εθνικά Θέματα ή την Οικονομία.

Ταυτόχρονα, το 50% των πολιτών τάσσεται υπέρ της άποψης να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ το 44% επιθυμεί την άμεση προσφυγή της κυβέρνησης στην λαϊκή ετυμηγορία.

action24-dimoskopisi5

action24-dimoskopisi6

action24-dimoskopisi7

action24-dimoskopisi8

action24-dimoskopisi9

action24-dimoskopisi10

action24-dimoskopisi13

action24-dimoskopisi14

action24-dimoskopisi15

action24-dimoskopisi16

action24-dimoskopisi17

action24-dimoskopisi18

action24-dimoskopisi19

action24-dimoskopisi20

action24-dimoskopisi21

action24-dimoskopisi22

Πηγή: action24.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.