Ειδησεογραφικό site

Δημοσιογραφικό απόρρητο, επικαλέστηκε ο Λιάτσος στον εισαγγελέα για τον «χρηματισμό βουλευτών»

41

Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό βουλευτών ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αυτό διότι στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν κληθεί να καταθέσουν από τον εισαγγελέα κ. Παν. Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβελης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Ήδη για αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πανος Σκουρλετης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νικος Παππας. Την ερχόμενη Δευτέρα θα εξεταστεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νικος Κωνσταντοπουλος.

Στο μεταξύ, επί μιάμιση ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσιος, διευθυντής της εφημερίδας «Contra News» Αιμίλιος Λιάτσος. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Λιάτσος δήλωσε: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίους δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Όταν ο εισαγγελέας συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία από τις καταθέσεις θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.