Ειδησεογραφικό site

«Δηλητήριο» Πανούση για Ζωή και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ: Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα

34

Εκτενή αναφορά στην κριτική που δέχεται από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο  υπουργός αναπληρωτής  Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος παράλληλα και στην κόντρα με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά  “θα προσέχω,αλλά θα μιλάω”. Μιλώντας στο πρωινό του Mega, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε  ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα περάσουμε στη διακυβέρνηση, ενώ ζήτησε από όσους πιστεύουν ότι με μολότοφ θα γίνει καλύτερη η κοινωνία μας να σταματήσουν.

Ζήτησε, μάλιστα, εμμέσως ο πρωθυπουργός να λάβει θέση για τις βολές που δέχεται λέγοντας “σε ποια κυβέρνηση του κόσμου έχουμε δει βουλευτές να βρίζουν υπουργούς και να μην πέφτει το κεφάλι τους, να μη τιμωρείται κανείς. Αν έχω εγώ δίκιο θα πρέπει να φύγουν, δεν είναι εικόνα αυτή και συνέχισε: σύγκρουση  ιδεολογιών θα υπάρξει, αλλά δεν μπορεί να συνυπάρξει, θα πρέπει να διαλέξει (σ.σ ο Τσίπρας). Για την κόντρα που με την Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι  “όταν έγινε το επεισόδιο αυτό που είπα είναι ότι ο ένας θεσμός να σέβεται τον άλλον, όχι ένας θεσμός να είναι πάνω από τον άλλον. Ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες,
οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός” και πρόσθεσε ότι “δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση. Δεν είμαι στα μαγειρεία της εξουσία” και συνέχισε:  Δεν ξέρω που δίνει διαπιστευτήρια ο καθένας όταν δίνει λόγους.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ το ‘81, o κ. Πανούσης απάντησε ότι “ο Τσίπρας είναι για την Ελλάδα του”.

Παράλληλα, απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν τον πείραξε που τον σύγκριναν με τον Δένδια και πρόσθεσε ότι “δεν άνοιξε μύτη σε 5 μήνες και μου καταλογίζουν καταστολή. Θέλουν  να κουρέψουν τη δημοφιλία μου στην κοινωνία. Κρίνομαι από την εντιμότητα και τις ιδέες και τη δράση μου” και πρόσθεσε ότι «με κατηγορούν για αρχιμπάτσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύουν αυτά», ενώ σε ερώτηση μήπως σε κάποιες περιπτώσεις δεν επεμβαίνει ενώ θα έπρεπε απάντησε  ότι 4 μήνες είναι υπό κατάληψη το πολυτεχνείο και δεν μου έχει ζητήσει ο πρύτανης να μπω.

Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι “δέχομαι πόλεμο για τις απόψεις μου” και υποστήριξε ότι στηρίζω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση, και τον ΣΥΡΙΖΑ και τις απόψεις μου τη γνώμη μου θα τη λέω. Δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ της λιτότητας, αλλά πρέπει να υπάρχει σχέδιο.

Για τις διαδηλώσεις τόνισε χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορείς να διχάζεις το λαό λέγοντας άλλη διαδήλωση είναι την Τρίτη και άλλη την Πέμπτη. Επίσης, αναρωτήθηκε κατά την πορεία της συζήτησης αν “έχουν καταλάβει ότι πέρασε η εποχή του Χότζα;”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, ανέφερε ότι “είναι σάπιο στην αστυνομία θα κοπεί, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι Δημοι θέλουν  τον αστυνομικό της γειτονίας και πως
δεν θα διασπάσω την ενότητα της αστυνομίας. Σχετικά με έρευνες που αφορούν υποθέσεις κυκλωμάτων απάντησε ότι υπάρχουν, και ότι  δεν θα γίνω εισαγγελέας ή Θεός, τις υποθέσεις τις στέλνω στη δικαιοσύνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.