Ειδησεογραφικό site

Δεξαμενόπλοιο της Capital του Β. Μαρινάκη διέσωσε 220 μετανάστες

28

Στη διάσωση 220 μεταναστών, μεταξύ των οποίων 42 γυναίκες και 16 παιδιά, που βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου επιβαίνοντες σε πλοιάριο που έπλεε ανατολικά της Μάλτας συμμετείχε, τις πρώτες βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, το δεξαμενόπλοιο «Αγησίλαος» , το οποίο διαχειρίζεται η Capital Ship Management Corp. συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Μετά από μία επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης, οι 220 μετανάστες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου. Αμέσως δόθηκαν όλες οι αναγκαίες προμήθειες, νερό, φαγητό, γάλα,κουβέρτες κ.τ.λ.. Κανένας από τους μετανάστες δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.

Τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης, 23 Ιουνίου, οι 220 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο υπεράκτιο περιπολικό σκάφος «Poseidon», μετά από οδηγίες που δόθηκαν στον καπετάνιο του δεξαμενόπλοιου από το κέντρο διάσωσης-έρευνας της Ρώμης.
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, το δ/ξ «Αγησίλαος» συνέχισε το ταξίδι του για τον αρχικό του προορισμό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του «Αγησίλαου» προσέφεραν όλη τη δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στους 220 μετανάστες.

Ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital Ship Management Corp., σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που για μια ακομα φορα ένα από τα πλοία μας μπόρεσε να συμμετάσχει με επιτυχια σε σημαντική επιχείρηση διάσωσης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του Αγησιλαου για τον επαγγελματισμό τους και για τη συνεισφορά τους στην ασφαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της επιχείρησης διάσωσης σωζοντας τις ζωες 220 ανθρωπων.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.