Ειδησεογραφικό site

Δεν συμφώνησαν με την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη

141

Δεν συμφωνούν με την πρόταση παραίτησης που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής αλλά και αυτά της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Το επόμενο Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή.

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση τόσο Εκτελεστική Επιτροπή όσο και  Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισαν ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση του κ. Κουβέλη.

Στη σημερινή συνεδρίαση έγινε μια προσπάθεια να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επίσης συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30, ενώ απόντες ήταν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

Σύντομη η εισήγηση του Φ. Κουβέλη

Όπως έγινε γνωστό από κομματικές πηγές, η εισήγηση του κ.  Κουβέλη ήταν σύντομη και αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του.

Σε αυτή τόνισε ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Έτσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να προσδιορίσει από εδώ και στο εξής τον προσανατολισμό και κυρίως τις συμμαχίες του κόμματος.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πρώτο δίωρο της συνεδρίασης είχαν τοποθετηθεί πέντε με έξι στελέχη και βουλευτές, που απέδωσαν το αρνητικό αποτέλεσμα στο «θολό» πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η ΔΗΜΑΡ.

«Το ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στέρησε από τη ΔΗΜΑΡ το να διατυπώσει καθαρό μήνυμα και οι ψηφοφόροι το προσπέρασαν» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ηγετικό στέλεχος του κόμματος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αναφορά έγινε επίσης σε υποβάθμιση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα του κόμματος, συστατικό στοιχείο της συγκρότησής του.

Το τρίτο σημείο αφορά την εμφανή έλλειψη συνεκτικότητας στο εσωτερικό του κόμματος, με συνέπεια να μην εμφανίζει ενιαία εικόνα.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 1,20%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.