Ειδησεογραφικό site

Δεν περνάνε οι μαγκιές στην Ευρώπη

78

Του Αβέρκιου Λουδάρου

Τον μανδύα του υπεύθυνου πολιτικού, χωρίς τη λεοντή του λαϊκιστή ψευτοεπαναστάτη, ενδύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να κάνει το κομμάτι του στις Βρυξέλλες. Εκεί δεν τον παίρνει να πουλάει τσαμπουκάδες και μαγκιές. Γι’ αυτό και ζήτησε, όπως και ο Σουλτς, να λάβει ο Γιούνκερ τη διερευνητική εντολή για τη δημιουργία πλειοψηφίας στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Κομισιόν.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε τη δημοκρατική διαδικασία, να σεβαστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Οφείλουμε όλοι να αποδεχτούμε το εκλογικό αποτελέσμα», είπε αναλογιζόμενος το βάρος της πρώτιας της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γιούνκερ.

Σωστά τα είπε ο Αλέξης. Ο πρώτος είναι πρώτος, ενώ η αριστερά που προτείνει Τσίπρα, σε τι ποσοστά κυμάνθηκε στις ευρωεκλογές; Ο Αλέξης κατέβηκε στα μέτρα του και το αποδέχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν έκανε φασαρίες και λεονταρισμούς, γιατί στην Ευρώπη δεν τα σηκώνουν κάτι τέτοια. Αυτά είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Εδώ, όπου ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει οτιδήποτε, όσο ακραίο και να είναι, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ο Αλέξης αλαζονικά εμφανίζεται υπερόπτης και αλαζονικός χωρίς να έχει καν κερδίσει εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ (έχοντας μάλιστα πτώση σε σχέση με τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών) και ζήτησε, άκουσον-άκουσον, να συγκυβερνά. Μέχρι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσπάθησε να μπλέξει στο επικίνδυνο και λαϊκίστικο παιχνίδι του.

Εδώ βρίσκει και τα κάνει, ενώ στην Ευρώπη δεν τον παίρνει…

Τα σχόλια είναι κλειστά.