Ειδησεογραφικό site

Δεν πήρε σαφή θέση για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης-Κλειστά τα χαρτιά από τον παραιτηθέντα πολιτικό αρχηγό

36

Ως «ανάληψη των ευθυνών του» χαρακτήρισε την παραίτησή του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον Real FM, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν αναγκασμένος να το πράξει. «Απευθύνθηκα στα όργανα του κόμματος τα οποία θα αποφασίσουν δημοκρατικά για το μέλλον. Εάν η κεντρική επιτροπή, στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρεί ότι έχω κάνει τόσα λάθη, να κάνει αποδεκτή την παραίτησή μου. Κατόπιν να αποφασίσουν, γιατί εγώ αισθάνομαι στρατιώτης και αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου», εξήγησε.

Για το πού οφείλεται το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης παραδέχτηκε ότι το κόμμα του δεν είχε ξεκάθαρη θέση στη Βουλή. «Υπήρξαν σαφώς προβλήματα και λάθη, όπως ότι δεν προσδιόρισε με σαφήνεια γιατί έφυγε από την κυβέρνηση και τι ήθελε να πετύχει από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Είχαμε πει ότι θα ασκήσουμε αντιπολίτευση προγραμματική, στη βάση των θέσεων και των απόψεων της ΔΗΜΑΡ. Πολλοί μιλάνε για δίβουλο λόγο, γι’ αυτό και δεν κατέστη διακριτό το στίγμα μας. Κατεγράφη ως έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος όλο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για την μελλονική πολιτική της Αγίου Κωνσταντίνου, εάν δηλαδή θα συνεργαστεί με την Ελιά ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι κόμμα της δημοκρατικής αριστεράς, δηλαδή του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Βεβαίως, πιστεύει ότι η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα είναι πλειοψηφική δύναμη στην ελληνική κοινωνία, γι’ αυτό και πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο και να μην είναι εξάρτημα σε μία συντηρητική πολιτική. Γι’ αυτό με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αντιλαμβάνεται ότι η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρξει, δεν έχω να χωρίσω τίποτα». Στη συνέχεια, βέβαια, επανέλαβε τη θέση του πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εκκρεμές», κλείνοντας το… μάτι με τον τρόπο αυτό μάλλον στο Ευάγγελο Βενιζέλο παρά στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ.

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών τόνισε ότι οι σχετικές συζητήσεις πρέπει να γίνουν μόνο πάνω σε ορισμένες θέσεις.

Απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ σε βάρος του, σημειώνοντας πως «ο καθένας έχει τον δικό του πολιτικό πολιτισμό», ενώ αποκάλυψε πως αρκετοί «που τώρα εκπλήσσονται» ζητούσαν εδώ και καιρό την παραίτησή του.

Τέλος, απέκλεισε για ακόμη μία φορά τα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως δεν έχει «καμία συσχέτιση» με την παραίτησή του από την αρχηγία της ΔΗΜΑΡ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.