Ειδησεογραφικό site

Αναβλήθηκε το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Πεδίο μάχης μέσα και έξω από το γήπεδο

158

Η πληροφορία ότι το ντέρμπι «αιωνίων» πάει προς αναβολή προκάλεσε αναβρασμό στις εξέδρες, καθώς ο κόσμος είχε ηρεμήσει και περίμενε τη σέντρα. Ωστόσο, με το που ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί μετά από απόφαση των διαιτητών, το πράγμα ξέφυγε.

«Άρθρο 3 αθλητικού νόμου 4326/2015.

Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός μπορεί επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, καθώς και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας».

Μηνύσεις κατέθεσε ο Ολυμπιακός

Μηνύσεις κατ’ αγνώστων υπέβαλε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρο. Από την πλευρά της ΠΑΕ τονίζουν ότι ο Φιμπόγκαρσον τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα που δέχτηκε όταν μπήκε να πατήσει γήπεδο. Όπως επισημαίνουν κύκλοι του Ολυμπιακού « όλα έγιναν ενώπιον των διαιτητών. Έπεσαν επτά φωτοβολίδες ευθείας βολής».
Στο γήπεδο υπήρχαν εισαγγελείς.

Το πορτάκι στη θύρα των οργανωμένων έσπασε και αρκετός κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τα ΜΑΤ και έγινε χαμός. Δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης, αντικείμενα και αλυσίδες, με τα επεισόδια να συνεχίζονται και να επικρατεί παντού πανικός!

agwnas-epeisodia

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ζητήσει ενισχύσεις, καθώς προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ έχουν γίνει και δυο συλλήψεις.

agwnas-epeisodia-leofwros

agwnas-epeisodia2

Επεισόδια και διαβουλεύσεις για την έναρξη του αγώνα

Έντονες διαβουλεύσεις γινόντουσαν για αρκετή ώρα στη Λεωφόρο, με την πλευρά του Ολυμπιακού να ζητά να μην γίνει το παιχνίδι, με αφορμή τη φωτοβολίδα που έριξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κατά την είσοδο των ερυθρόλευκων στο γήπεδο και έπεσε στο πόδι του Φινμπόγκασον.

agwnas-olumpiakos-panathinaikos

Από τον Παναθηναϊκό τόνιζαν ότι η φωτοβολίδα δεν χτύπησε τον παίκτη του Ολυμπιακού και ζητούν το παιχνίδι να ξεκινήσει και να διακοπεί αν συμβεί το παραμικρό.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε εκείνη την ώρα στη Nova «Εμείς σε ζούγκλα δεν παίζουμε» και στη συνέχεια μαζί με τον Γιάννη Βρέντζο ζήτησαν από τους διαιτητές να μην γίνει η αναμέτρηση.

Μέχρι και τις 18.50 στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα είχαν βγει μόνο οι τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού και κανένας από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Στις 19.20 ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου πως εάν πέσει μία φωτοβολίδα ή κροτίδα θα είναι υπαίτιος ο Παναθηναϊκός, κάτι που έκανε ξεκάθαρο το ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει

Ασθενοφόρο παρέλαβε τραυματία αστυνομικό

Ασθενοφόρο ήρθε να παραλάβει αστυνομικό, που είναι χτυπημένος σοβαρά, μάλλον από φωτοβολίδα.

Ο Δημήτρης Σιόβας μπήκε τελικώς αποστολή, όπως και ο Φελίπε Πάρντο με τα δεδομένα σχετικά με τους 11 της Λεωφόρου να μην δείχνουν να αλλάζουν ιδιαίτερα. Ο Κολομβιανός πάντως εντυπωσίασε άπαντες με την κατάστασή του στον Ρέντη.

Παρά το πολύωρο ταξίδι του ο διεθνής εξτρέμ έδειχνε πιο… φρέσκος από ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως ο Μάρκο Σίλβα διαφοροποιεί τον προσανατολισμό του και ότι θα τον έχει βασικό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο η φουλ ετοιμότητα του Πάρντο τους βάζει προβληματισμούς. Ο Σιόβας από την άλλη θα παίξει στο ματς ακόμα και εάν χρειαστεί να κάνει ένεση (σ.σ. δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του), καθότι δεν ήθελε εξαρχής να χάσει με τίποτα το ματς.

Άρα Ρομπέρτο κίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερά και Σιόβας – Ντα Κόστα τα δύο στόπερ. Ο Κασάμι με τον Μιλιβόγιεβιτς στο κέντρο, δεξί εξτρέμ ο Σεμπά, αριστερά ο Ντουρμάζ, δεκάρι ο Φορτούνης και φορ ο Ιντέγιε. Ο Πάρντο από την άλλη σύμφωνα με την εικόνα του την Παρασκευή στον Ρέντη αύξησε τις πιθανότητές του για… ανατροπή στο παιχνίδι.

Και βέβαια εκτός από τον Κολομβιανό θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν υπό προϋποθέσεις και οι Σαλίνο και Καμπιάσο.
Αναλυτικά η αποστολή: Αυλωνίτης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγιε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά και Σιόβας. Οι Τσόρι και Μποτία θα επιχειρήσουν να είναι πανέτοιμοι για το ματς στο Μόναχο.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στη Λεωφόρο

Παντού αστυνομία υπάρχει στην Λεωφόρο, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Τα μέτρα έξω από το Απόστολος Νικολαΐδης είναι δρακόντεια τόσο έξω από το γήπεδο, όσο και σε απόσταση από αυτό.

Μπορούμε να πούμε πως αυτά θυμίζουν άφιξη αρχηγού κράτους, με την αστυνομία να είναι πολύ προσεκτική αρκετή ώρα πριν την σέντρα στο ντέρμπι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.