Ειδησεογραφικό site

Δεν βάζουμε μυαλό

64

Του Αβέρκιου Λουδάρου

Θέλετε μία απόδειξη ότι αυτή η χώρα πολύ, μα πολύ δύσκολα θα αλλάξει; Ο ανασχηματισμός και τα παρεπόμενά του. Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε τις καταγγελτικές ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προεξοφλούν για πολλοστή φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια την καταστροφή. Ακόμη και ο Πανίκας Ψωμιάδης, ο Ζορό, που αποπέμφθηκε από τη θέση του «μακεδονάρχη», βγήκε να πει την (αρνητική) γνώμη του για τον ανασχηματισμό. Από κοντά και εργαζόμενοι είτε βγήκαν είτε θα βγουν σε διαθεσιμότητα που υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις τους νέους υπουργούς.

Τα ίδια δεν συνέβαιναν και παλαιότερα, τις εποχές της ευμάρειας; Ακριβώς τα ίδια. Συνέβαιναν όλα αυτά που οδήγησαν σε τραγικά αδιέξοδα. Φαίνεται ότι μυαλό δεν βάζουμε. Θέλουμε σώνει και καλά να δικαιώσουμε τον Εμμανουήλ Ροΐδη που πριν από 150 χρόνια είπε ότι ο Έλλην προτιμά συνήθως την ομαλωτέραν οδό, έστω και άγουσαν εις βάραθρον.

Η ουσία του ανασχηματισμού είναι μία και απλή: Στο υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε ένας καθηγητής που θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής και θα μπορεί να πείσει τους δανειστές μας. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι ο ανασχηματισμός θα συνοδευτεί από αλλαγή πολιτικής όχι γιατί κάτι τέτοιο συμβολίζουν τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, αλλά μόνο εάν επιτέλους ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις. Πώς θα γίνει αυτό; Θα γίνει εάν η κυβέρνηση δουλέψει με συνέπεια και σοβαρότητα. Για παράδειγμα, να τρέξουν οι διαδικασίες εκμετάλλευσης του Ελληνικού που έχει καταντήσέι το σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας. Επίσης, θα γίνει εάν σταματήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν και να κλαψουρίζουν, να υπόσχονται και να ψαρεύουν σε θολά νερά. Να πουν επιτέλους τι πρέπει να γίνει, να ακούσουμε και μία εποικοδομητική πρόταση. Από «όχι στο ένα» και «όχι στο άλλο» χορτάσαμε πια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.