Ειδησεογραφικό site

Δεν ανοίγει ο Σαμαράς συζήτηση για αποτίμηση της εκλογικής ήττας – Σε δίνη εσωστρέφειας η ΝΔ

38

Κρίσιμη συνεδρίαση τη ΝΔ την Πέμπτη με τα στελέχη της ΝΔ να ζητούν συνέδριο και επαναπροσανατολισμό της στρατηγικής της ΝΔ στον κεντρώο χώρο. Για «τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες» κάνει λόγο ο Κ. Αρβανιτόπουλος σε άρθρο του στα ΝΕΑ.

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση της ηγεσίας να μην ανοίξει, προς το παρόν, τη συζήτηση για την εκλογική ήττα, με επιχείρημα ότι το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό και πρέπει να αποφευχθεί η εσωστρέφεια.

Σύμφωνα με τα Νέα, παρόλο που τα περισσότερα στελέχη εμφανίζονται συγκρατημένα στις δηλώσεις τους, εντούτοις στο παρασκήνιο έχουν βγει τα μαχαίρια. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια διελκυστίνδα ανάμεσα σε στελέχη που διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση της ΝΔ από τον λεγόμενο μεσαίο χώρο και σε παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και εκτιμούν ότι το κόμμα θα έπρεπε να επιμείνει σε μια αντιμνημονιακή ατζέντα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα λάβουν το λόγο οι βουλευτές, αφού η απόφαση της ηγεσίας είναι να μην γίνει τώρα η συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η απόφαση αυτή επιτείνει τη δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ ακόμα και στελέχη που δεν προκρίνουν τη γραμμή σύγκρουσης με την ηγεσία ζητούν να υπάρξει συζήτηση και γενναία αυτοκριτική.

Σε άρθρο του στα Νέα, ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ αναμένουν να δουν «τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες».

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδεολογική, οργανωτική και επικοινωνιακή ανασυγκρότηση. Η ακολουθούμενη τακτική συσπειρώνει το κόμμα, αλλά δεν διευρύνει την εκλογική μας βάση» σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι «οφείλουμε να εντοπίσουμε και να αναλύσουμε τα αίτια της ήττας για να διορθώσουμε πορεία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.