Ειδησεογραφικό site

Δεν άρεσε ο Σταύρος Δήμας σε ανεξάρτητους δημοκρατικούς βουλευτές – Ποιοι λένε «όχι»

65

Δεν είδαν και με το καλύτερο μάτι την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα αρκετοί από τη χορεία των δημοκρατικών ανεξάρτητων βουλευτών. Δείχνουν ότι θα σταθμίσουν τη στάση τους μέχρι την τελευταία στιγμή, αναλόγως του κλίματος που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι την τελευταία ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.

Οπως πληροφορείται το iefimerida, σχεδόν όλοι όσοι προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, «ζορίστηκαν» με το όνομα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς και ψάχνουν… δεύτερες σκέψεις πίσω από την κίνηση αυτή, επιτείνοντας την αγωνία σε Μαξίμου και Χ. Τρικούπη. Εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα είδος «απόδρασης» του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποφασίζοντας ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία των 180, επέλεξε μια παραταξιακή υποψηφιότητα, για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς, όντας βέβαιος ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

Ακόμη και βουλευτές που θεωρούνταν «δεδομένοι» από τα κομματικά επιτελεία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι ο Σταύρος Δήμας, είναι μια σκληρά κομματική υποψηφιότητα που δεν συγκεντρώνει τα στοιχεία που θα ήθελαν, ώστε να διευκολυνθούν να την υπερψηφίσουν.

Στέλνουν έτσι το μήνυμα ότι «δεν είναι δεδομένοι» και επιδιώκουν και άλλες δεσμεύσεις για να στηρίξουν μια τέτοια υποψηφιότητα. Για παράδειγμα μια δήλωση ή ένα υπονοούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να υπερψηφίσει τον Δήμα για πρόεδρο μετά τις εκλογές. Μια δήλωση που φυσικά είναι απίθανο να γίνει (ακόμη και αν υπάρχει ως σκέψη στο επιτελείο Τσίπρα) καθώς η Κουμουνδούρου θέλει εκλογές εδώ και τώρα. Συνεργάτες πάντως του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο iefimerida δεν απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά διευκρίνιζαν ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη στα όργανα του κόμματος.

Στους αριθμητικούς υπολογισμούς που κάνουν Μαξίμου και Χ. Τρικούπη, τα 180 κουκιά… δεν βγαίνουν.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, ανάρτησε στο twitter του τη φράση «με το πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι» υπονοοώντας ότι θα καταψηφίσει και στις τρεις ψηφοφορίες. Η Κατερίνα Μάρκου με συνέντευξή της στο iefimerida δηλώνει «ουδέν σχόλιον» για την υποψηφιότητα Δήμα. Ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Χρήστος Αηδόνης, αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως, κατ’ ιδίαν ωστόσο εκφράζουν ζωηρούς προβληματισμούς για την επιλογή Δήμα. Από τους 3 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που είχαν υπογράψει το κείμενο των «8» με το οποίο ζητούσαν συναινετική εκλογή Προέδρου η Νίκη Φούντα δήλωσε στο iefimerida ότι θα καταψηφίσει.

«Ο Σταύρος Δήμας είναι μια αξιόλογη υποψηφιότητα, έχω παρακολουθήσει το έργο του για το περιβάλλον ως επιτρόπου. Ωστόσο, με αυτούς τους όρους, τύπου μπρα-ντε-φερ και εκβιαστικά διλήμματα, εγώ δεν μπορώ να δώσω το φιλί της ζωής σ’ αυτή την κυβέρνηση. Αφού πρέπει να τοποθετηθούμε με ένα «ναι» ή ένα «όχι» εγώ δεν μπορώ να δώσω το «ναι». Αρα, είναι «όχι»» τόνισε η Νίκη Φούντα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Τσούκαλης που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, όπως και ο Θωμάς Ψύρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.