Ειδησεογραφικό site

Δεκάδες πυροβολισμοί μέσα στη Βουλή του Καναδά

39
kanadas
Τραυματισμένος στρατιώτης μπροστα στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου

Δεκάδες πυροβολισμοί έπεσαν την Τετάρτη μέσα στο κεντρικό κτήριο της Βουλής του Καναδά, στην Οτάβα, κατά την καταδίωξη ενόπλου ο οποίος νωρίτερα άνοιξε πυρ στον περίβολο του κοινοβουλίου, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη. Το κοινοβούλιο έχει αποκλειστεί, ενώ γύρω και εντός του επιχειρούν βαριά οπλισμένοι άνδρες των καναδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί, τουλάχιστον 20 σύμφωνα με μαρτυρίες, έπεσαν κοντά στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου και ένας άνδρας εθεάθη να τρέχει προς το κτήριο του κοινοβουλίου.

«Πυροβολισμοί ερίφθησαν στις 9.52 το πρωί στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου. Ένα άτομο έχει τραυματιστεί», ανακοίνωσε η αστυνομία της Οτάβα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ είναι ασφαλής και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εγκατέλειψε το κτήριο του κοινοβουλίου.

Κατά την καταδίωξη, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί κυνήγησαν τον φερόμενο ως δράστη και εκείνος εισήλθε στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου, απ’ όπου ακούστηκαν τουλάχιστον 30 ακόμη πυροβολισμοί.

Πληροφορίες φέρουν τον ή τους δράστες να βρίσκονται στην οροφή του κεντρικού κτηρίου της Βουλής.

Το περιστατικό έρχεται μετά την αύξηση του δείκτη κινδύνου τρομοκρατικής απειλής από χαμηλό σε μέσο, λόγω της επίθεσης ισλαμιστή με αυτοκίνητο σε δύο Καναδούς στρατιώτες στο Κεμπέκ.

Ο δράστης της επίθεσης στη γαλλόφωνη επαρχία του Καναδά σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ τη ζωή του έχασε και ένας εκ των δύο στρατιωτών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.