Ειδησεογραφικό site

Δεκάδες νέες συλλήψεις μεταναστών και διακινητών – Εντοπίστηκαν σε Κάλυμνο και Ηγουμενίτσα

33

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες και διακινητές μεταναστών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες στην Κάλυμνο και την Ηγουμενίτσα.

Στην περιοχή Καλόγιρες Βαθέως της Καλύμνου εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα 25 μετανάστες και ο 32χρονος αλλοδαπός διακινητής του.

Συγκεκριμένα, στελέχη του λιμενικού εντόπισαν ιστιοπλοϊκό σκάφος σημαίας Σουηδίας εγκαταλελειμμένο σε βραχώδη ακτή, όπου βρίσκονταν και οι μετανάστες. Αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου, συνελήφθησαν, καθότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 32χρονος αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες, ως ο υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά τους.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

Παράλληλα, τρεις παράνομοι μετανάστες και ο 40χρονος αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, ο 40χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε, τρεις παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, για τους οποίους κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό τους πλαστά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το όχημα καθώς και τα πλαστά έγγραφα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.