Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος, Γεννηματά, Κωνσταντινόπουλος διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κατασυγκινημένος αποχαιρέτησε το κόμμα ο Βενιζέλος

89

Λοβέρδος, Φώφη, Κωνσταντινόπουλος διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Τα χαρτιά τους ανοίγουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, με τις εργασίες του Συνεδρίου  να βρίσκονται σε εξέλιξη και αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε και τυπικά την αποχώρησή του από την ηγεσία, δρομολογώντας τη  διαδικασία για την εκλογή του νέου επικεφαλής από τη βάση.

Μεταξύ αυτών είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς, ενώ πρόσωπο «κλειδί» για τις εξελίξεις θεωρείται η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει  δεχθεί πιέσεις να είναι υποψήφιος, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει τη δική του μάχη, ο οποίος εκτιμάται ότι ξεκινά την κούρσα με υψηλές πιθανότητες. Η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται να φιλοδοξεί να είναι μεταξύ των διαδόχων του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία φέρεται να έχει στο πλευρό της -μεταξύ άλλων- τον Χρήστο Πρωτόπαπα και Πάρι Κουκουλόπουλο. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, έχει δηλώσει ότι διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «κουβαλώντας» τις θέσεις των πολιτικών κινήσεων της Ελιάς.

Αρκετά στελέχη μεταφέρουν τη διατήρηση του ΠΑΣΟΚ ως κορμού για έναν νέο φορέα και για εκλογή αρχηγού από τη βάση στις 14 Ιουνίου, αν και και κάποιο μικρό ποσοστό εκφράζει την άποψη να γίνει η διαδικασία από το συνέδριο. Την ίδια ώρα, πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να την ψηφίσουν προκειμένου να ισχύσει από τις ερχόμενες -όποτε και αν αυτές γίνουν- εθνικές εκλογές.

Γεννηματά: Διεκδικώ την ευθύνη της Προέδρου για να δουλέψουμε μαζί για την Πατρίδα

Την εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση πρότεινε εκ νέου η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στο Συνέδριο, κάνοντας λόγο για καθαρή θέση και καθαρές εντολές.

Ακόμη αναφέρθηκε στη συμμετοχή στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, προτάσσοντας τη  νέα αρχή, παράλληλα με τη μετεξέλιξη του κόμματος. Υπογράμμισε δε χρειάζονται κοινές πρωτοβουλίες με κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Παράλληλα, μίλησε και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι  στήριξε με πολιτικό κόστος τη στρατηγική μας παραμονή στο ευρώ και την αποφυγή της χρεοκοπίας, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί και στον ίδιον και στην παράταξη μας.

«Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θέλω τη στήριξη σας, ήταν μία δύσκολη απόφαση που λήφθηκε ύστερα από συζητήσεις», είπε και τόνισε: «Θέλω να κάνουμε μαζί τη δική μας φωνή. Διεκδικώ αυτή τη θέση. Όχι για να κλείσω τον ιστορικό κύκλο του κόμματος. Ούτε για να σφραγίσω τα λάβαρά του. Ούτε για να κληρονομήσω την ιστορία του. Ούτε για να τη μεταβιβάσω σε κάποιον τρίτο. Διεκδικώ την ευθύνη της Προέδρου για να δουλέψουμε μαζί: Για την Πατρίδα. Για το λαό μας. Για την παράταξή μας».

«Αυτό το συνέδριο δεν είναι μνημόσυνο για την ηγεμονική δύναμη της Μεταπολίτευσης» τόνισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «όσο ρομαντικός μπορεί να χαρακτηριστεί όποιος στις σημερινές συνθήκες θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί μόνο του, ως έχει, να κυριαρχήσει στο χώρο τόσο αφελής κινδυνεύει να χαρακτηριστεί όποιος προτείνει την αυτοδιάλυσή του πριν καν έχει ενδείξεις ότι αυτό που θα το διαδεχτεί δεν θα είναι το τίποτα. Μην φοβάστε από τα μικρά προσωρινά ακροατήριά μας. Μη σας αποθαρρύνουν οι δημοσκοπήσεις».

«Έχουμε το χρέος να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας. Απευθύνουμε πρόσκληση για συστράτευση σε όλες  τις δυνάμεις, που είναι υπαρκτές», ανέφερε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει μία κρίση υπαρξιακή και πως τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για μία νέα αρχή.

«Ήρθε η ώρα της δικής μας ευθύνης. Λέγοντας σήμερα ναι στη μετεξέλιξη της παράταξης», είπε.

Παράλληλα, σχολίασε ότι χθες τι μας είπε  ο κ. Τσίπρας, ότι αλλά φταίτε εσείς, αλλά τα ψέμματα τελείωσαν, η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση.

Η Ελλάδα, όπως είπε, έχει ανάγκη χάραξης μίας εθνικής στρατηγικής και απαιτεί συνεννόηση στην κορυφή και συναίνεση στην κοινωνία.

«Ευθύνη να ενώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, λέγοντας “ναι” στη μετεξέλιξη του κόμματος μας με σαφή προσανατολισμό και ιδεολογικό στίγμα. Η απόφαση είναι δική μας. Θα αυτοδιαλυθούμε και θα ψάχνουμε μεταβατικές λύσεις; Θα απορροφηθούμε από άλλες πολιτικές δυνάμεις; Θα συμβάλλουμε με τις επιλογές μας στη διαμόρφωση ενός νέου δίπολου;», δήλωσε η κυρία Γεννηματά.

Κατά την τοποθέτησή του ο Κώστας Σκανδαλίδης πέταξε αιχμές κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας βγήκαν από εδώ πρωθυπουργοί και μετά μας και υπογράμμισε ότι η παράταξη θα δώσει τέλος στη φτωχοποίηση.

«Εγώ κατέβασα την υποψηφιότητα μου για να σωθεί η παράταξη και δεν είχα σωπάσει όταν έπρεπε. Θέλω να καλέσω τη νέα γενιά να δώσει τη μάχη, μέσα παρούσα», είπε και ανέφερε ότι «μπορεί αυτή η παράταξη να δώσει μία ελπίδα, να αναγεννηθεί από τη στάχτη της».

Παρουσίασε μια πρόταση με 14 θέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αναγεννητική πράξη, με συναίσθηση ότι δεν υπάρχουν πια ούτε αυθεντίες, ούτε μάγοι-πολιτικοί εκφραστές, ούτε αρχηγοί-ιδιοκτήτες, προσκλητήριο ενότητας και νέας αρχής, αυτοκριτική για το μοντέλο διακυβέρνησης που είχε χρεοκοπήσει πριν από την οικονομική και δημοσιονομική κατάρρευση, να αποδείξει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μεταλλάχθηκε σε ένα «μικρό δεκανίκι μιας συντηρητικής διακυβέρνησης», αναθεώρηση της μνημονιακής συνταγής σε προοδευτική κατεύθυνση, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας και της ύφεσης, εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από συγκεκριμένο και κλειστό μητρώο μελών με άμεση και καθολική ψηφοφορία, ο γραμματέας και όποιο άλλο εκτελεστικό όργανο θεσμοθετηθεί εκλέγονται από το συνέδριο, πριν από εθνικής κλίμακας εκλογές συγκαλείται το προγραμματικό συνέδριο που εγκρίνει πρόγραμμα και υποψηφιότητες.

«Κάνουμε κουβέντα για τη μετεξέλιξη και την κάνουμε εν κενό. για να κάνουμε θέλουμε μια χαρισματική προσωπικότητα», δήλωσε ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε πως ο Τσίπρας την έχει δει Παπανδρέου, θέλει να κάνει το νέο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί και δεν θα τον αφήσουν.

Ο κ. Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι δεν προτείνει την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από το Συνέδριο.

Λοβέρδος: Δηλώνω το δικό μου παρόν, θα προχωρήσουμε με τόλμη και δύναμη

Τη μετονομασία σε ΠΑΣΟΚ δημοκρατικής παράταξης πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέδρος, τονίζοντας ότι η κεντροαριστερά πρέπει να είναι το κύριο μας μέλημα.

Μιλώντας, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε την εκλογή από τη βάση, «όχι στην αυτοδιάλυση», αλλά και  ψηφοφορία εκλογή του γενικού γραμματέα από το συνέδριο.

«Η ιστορία γράφεται από όσους δίνουν τη μάχη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Προτείνω θεσμό διασφάλισης της τη συλλογικότητας μας, όχι για συλλογική ηγεσία, αλλά για τη λειτουργία και προτείνω για το 2015 να γίνει  το ενιαίο συνέδριο του κόμματος της κεντροαριστεράς το 2015».
Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είμαστε συμπλήρωμα κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε ετοιμάζουμε εταίρο του  ΣΥΡΙΖΑ, γιατί για μας αριστερό δεν είναι να λες ψέμματα όπως αναπνέεις, αλλά να σέβεσαι τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

«Εγώ ζω για την πολιτική και δεν ζω από την πολιτική και νιώθω δυνατός για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε και σημείωσε: «Δηλώνω το δικό μου παρόν. Θα προχωρήσουμε με τόλμη και δύναμη για να αυξήσουμε τις δυνάμεις θα μεγαλώσουμε το κόμμα μας και πάλι».
Ο κ. Λοβέδρος τόνισε ότι περάσαμε μετά τις εκλογές πολύ δύσκολες ημέρες και υπογράμμισε ότι πρέπει να πορευθούμε μπροστά και δυνατά, να μείνουμε ενωμένοι και να δίνουμε κάθε αγώνα, θα είναι αγώνας για την Ελλάδα και το λαό.

Αύριο, όπως είπε, μπορεί να αποδείξει ότι είναι ένα συνέδριο που δημιούργησε προσδοκίες για μία περίοδο που ανοίγει και είναι μπροστά μας, μπορεί να είναι καθοριστική, ο καθένας εδώ από εμάς έχουν ευθύνη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος Έλληνας πολιτικός και η πολιτική  ζωή δεν έκλεισε και το μέλλον του είναι μπροστά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αποδείχθηκε ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνει  τις παθογένειες και τα προβλήματά της και συμπλήρωσε ότι είναι καθοριστική η διαδικασία για αναγέννηση της παράταξης.

«Τους έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, μας έλεγαν προδότες, μας προπηλάκιζαν μπροστά στις οικογένειας μας, μας έβριζαν στη βουλή γιατί έλεγαν ότι έχουν άλλες πηγές χρηματοδότησης», ανέφερε. Αλλά, όπως επεσήμανε, αντιμνημοναικό αγώνα ξεκίνησαν πρώτοι και οι δεξιοί με τα Ζάππεια.

«Ξεφούσκωσαν την ίδια ημέρα των εκλογών, τώρα ζούμε τη δεύτερη φορά ψεμμάτων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η γνώμη μου είναι ότι αν είναι βαρύτερη η συμφωνία από αυτό που είχαμε πει εμείς τον Φεβρουάριο, δεν θα ψηφίσουμε, να τα ψηφίσουν μόνοι τους. Δεν πήραμε αυτή τη λαϊκή εντολή».

«Δεν έχω λείψει από καμία μάχη του κόμματος. Ήμουν παρών, η αυτοκριτική όμως είναι ένα ζητούμενο, αλλά δεν ήρθαμε εδώ για αυτό.  όχι άλλο αυτομαστίγωμα», ανέφερε, επίσης, ο κ. Λοβέδρος.

Κωνσταντινόπουλος: Μετασχηματιζόμαστε ή δεν υπάρχουμε

Να γίνει η εκλογή του προέδρου σύμφωνα με το καταστατικό και πιστοποιημένο μητρώο, ζήτησε από την πλευρά του ο υποψήφιος για την  ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ζήτησε από το συνέδριο να λάβει την απόφαση της μετεξέλιξης του κόμματος, ενώ πρότεινε την άνοιξη του 2016 για νέο συνέδριο για το ανασχηματισμό, όπως είπε.

«Σας καλώ να κάνουμε πράξη το όραμα για την Ελλάδα του αύριο», τόνισε και υπογράμμισε: «Μετασχηματιζόμαστε ή δεν υπάρχουμε».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «για τη διαφάνεια να δώσουμε εμείς το παράδειγμα, εμείς δεν σπαταλήσαμε κύριε Σαλαγιαννη ούτε ένα ευρώ, η  νέα ηγεσία οφείλει να καταθέσει όλα τα στοιχεία και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τους αναλογούν γιατί εμείς ζούμε για τη παράταξη και όχι από την παράταξη».

«Δεν αναλαμβάνουμε αμαρτίες του παρελθόντος», είπε και σημείωσε: «Από αυτή την πλατφόρμα καταθέτω, να γίνουμε από κόμμα στελεχών, να γίνουμε κόμμα πολιτών.  Σήμερα βρίσκουμε εδώ το ΠΑΣΟΚ του εκσυχρονισμού, αλλά και της κρίσης», αναφέροντας ότι  το ΠΑΣΟΚ έδωσε ένα στίγμα και οριοθέτησε την πρόοδο από τη συντήρηση και την δεξιά από την αριστερά.

Τόνισε δε ότι η ηγεσία του κόμματος το 2009 επέτρεψε  να ξεχαστεί η καταστροφική πενταετία του Καραμανλή και δήλωσε ότι η ταυτότητα μας είναι γνωστή και υπάρχουν υπαρξιακές αναφορές στην πρόοδο και την υπέρβαση.

«Η ύπαρξη μας είναι συνδυασμένη με την επόμενη ημέρα, η παράταξη είναι ιδέα, είναι οι άνθρωποι της», είπε και πρόσθεσε: «Καλούμαστε να μετεξελιχθούμε σε μία ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη αλλαγής».

Παράλληλα,  χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «μία σελίδα  ντροπής στην ελληνική ιστορία» και υπογράμμισε ότι οι πολίτες τα τελευταία χρόνια πίστεψαν αριστερά και δεξιά ψέμματα και κάλεσε «να υπηρετήσουμε τη σχολή της αλήθειας, του σχεδίου και της δράσης».

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι  η νέα γενιά σήκωσε μεγάλη ευθύνη.

«Δώσαμε τη μάχη μας και ανοίξαμε νέους δρόμους, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε μία νέα εμπιστοσύνη από τους πολίτες, αυτό σας ζητώ. Να δώσουμε δυναμικό παρόν, να μιλήσουμε τη γλώσσα του ρεαλισμού και της αλήθειας», υπογράμμισε.

Εμφανής η βαριά συναισθηματική φόρτιση στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αποχώρησε και επίσημα από τη θέση του προέδρου.

Το «αντίο» του είχε αυτοκριτική, νοσταλγία, αλλά και συμβουλευτικό χαρακτήρα προς τον νέο επικεφαλής της παράταξης, κάνοντας λόγο για αξιακές δεσμεύσεις.

Δήλωσε, όμως, ηχηρό παρόν στις εξελίξεις του κόμματος και της χώρας, ευχόμενος να βρει το ΠΑΣΟΚ το δρόμο του.

«Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από την πολιτική, όχι από τη ευθύνη μου, όχι από τον αγώνα για τη χώρα, όχι από τη σχέση με την ιστορία. Η υπεράσπιση του έργου των θέσεων μου είναι εθνικό καθήκον αλήθειας και υπερβαίνει κάθε κομματικό καθήκον που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι εύχομαι στην παράταξη να βρει το δρόμο της, εύχομαι η πατρίδα να μην μπει σε περιπέτειες, εύχομαι όλοι και όλες σας να νιώσετε ότι άξιζε , αξίζει τον κόπο αυτό που κάνουμε.

«Καλή τύχη», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του λέγοντας: «Αποφάσισα να ζητήσω από το συνέδριο την πρόωρη λήξη της θητείας μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση και αποθέτω την εντολή στα χέρια σας, τόνισε. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, όλα τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη. Στάθηκα κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 όταν πολλοί τον εγκατέλειπαν. Και με υποδέχθηκε με αγάπη το ΠΑΣΟΚ στις ώρες της ανάγκης. Αλλά αντιμετωπίστηκα επιφυλακτικά ως και εχθρικά σε δύσκολες ώρες του ΠΑΣΟΚ, τις ώρες εσωκομματικών κατανομών. Εκλέχθηκα πρόεδρος υπό συνθήκες κρίσης, δεν ξέρω αν θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες. θεωρώ τιμή που μου δώσατε την πρώτη θέση στο μέτωπο μίας μάχης. Οι δυο προηγούμενοι πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου έγινα πρωθυπουργοί κυβέρνησαν τον τόπο. Θεωρώ ότι αυτό που κλήθηκα να κάνω, είναι ιστορικά σημαντικότερο. Το έκανα μαζί σας και σας ευχαριστώ.

Τι είπε στην ομιλία του

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι «πολύ κακός οιωνός οι φαντασιώσεις της λεβεντιάς που μας έκανε να ζητάμε από το ΔΝΤ εφαρμογή του μοντέλου Ζάμπιας για ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «επίδειξη ψευτολεβεντιάς για εσωτερική κατανάλωση» και συμπλήρωσε ότι «οι Κάννες του κ. Τσίπρα έχουν γίνει με πιο απλές συνοπτικές διαδικασίες». Παραλληλίζοντας τη σύνοδο των Καννών του 2011 όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι επέπληξαν τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα με τις πρόσφατες αναφορές των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί της πιθανότητας διεξαγωγής δημοψηφίσματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι εταίροι είπαν στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνει δημοψήφισμα αλλά του διεμήνυσαν ότι το πραγματικό ερώτημα θα είναι ευρώ ή δραχμή.

«Να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγγνώμη από τον λαό για τα ψέματα, τις ψευδαισθήσεις και την παραπλάνηση» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταλάβει ότι η ρήξη αντιβαίνει στην βασική επιλογή της ελληνικής κοινωνίας να παραμείνει η χώρα εντός ευρώ.

«Τώρα η ρήξη δεν είναι ρητορική άσκηση της αντιπολίτευσης αλλά επώδυνη ιστορική ευθύνη της κυβέρνησης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί με τους πιστωτές δεν θα είναι απλός συμβιβασμός αλλά παραδοχή μιας πολιτικής απάτης.

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση αντιμεταρρυθμιστική, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν συγχώρησαν τίποτα στο ΠΑΣΟΚ επειδή περίμεναν πολλά από το κόμμα του. «Συγχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Καμμένο τα πάντα επειδή δεν έχουν προσφέρει τίποτα και επειδή δεν περίμεναν τίποτα περισσότερο» εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους που βρίσκονται στο γήπεδο του Πανελληνίου όπου διεξάγονται οι εργασίες του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση διοχετεύει καθημερινά επικοινωνιακές φούσκες. «Νομίζει ότι κερδίζει χρόνο αλλά χάνει ζωτικό εθνικό χρόνο» είπε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για παλινωδίες.

«Η προτεραιότητά μας ήταν πάντα και είναι το εθνικό συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προειδοποίησε ότι «το κοινοβουλευτικά μικρό ΠΑΣΟΚ δεν θα διευκολύνει την κυβέρνηση να διαφύγει της ευθύνης της».

Επίθεση σε Καμμένο για «φεστιβάλ ανευθυνότητας»

Αναφερόμενος στην πρόταση που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για «φεστιβάλ ανευθυνότητας και επιπολαιότητας».

Πέρα από τους Συνέδρους, ομιλίες θα πραγματοποιήσουν και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους. Μέχρι τώρα, υποψηφιότητες για την προεδρία έχουν θέσει η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.