Ειδησεογραφικό site

ΔΕΗ: Με μπλακ άουτ απειλούν οι συνδικαλιστές

35

«Αγκάθι», μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση των 12 προαπαιτουμένων για να ξεκλειδώσουν οι δύο υποδόσεις των δύο δισ. ευρώ, αποτελεί το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ, που προβλέπει την πώληση του 30% της επιχείρησης. Το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται για μετωπική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές, οι οποίοι απειλούν με πιθανά μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η κυβέρνηση στέλνει το σαφές μήνυμα ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στα άκρα.

Στο πλευρό των κινητοποιήσεων, από την άλλη, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ήδη ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παρών όπου υπάρχουν μονάδες και εργοστάσια της ΔΕΗ. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ώστε να οριστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί.

Αποφασισμένοι για όλα δηλώνουν, παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ενώ από αύριο, Τετάρτη, προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς ξεκινά η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην οδό Χαλκοκονδύλη, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις, αναμένεται, να ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία μέσω καταλήψεων στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.