Ειδησεογραφικό site

Δείτε LIVE την εκτόξευση του Ιαπωνικού πυραύλου προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

27

 

Ένας πύραυλος ιαπωνικής κατασκευής και γεμάτος με προμήθειες θα εκτοξευθεί σε λίγα λεπτά από την νότια Ιαπωνία με προορισμό τον Διεθνή Αεροπορικό Σταθμό.

Μετά από μια σειρά αποτυχιών, η σημερινή εκτόξευση είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να μην σημειωθεί καμία δυσλειτουργία.

Στον πύραυλο μεταφέρονται πάνω από 4,5 τόνοι φαγητού, νερό, ανταλλακτικά και άλλος εξοπλισμός.

Αυτό είναι το δεύτερο φορτίο με προμήθειες για τον Σταθμό, ύστερα από την αποτυχία του πυραύλου Falcon 9 τον Ιούνιο, ο οποίος καταστράφηκε στο διάστημα πριν φθάσει στον στόχο του.

Τον Ιούλιο, μια ρωσική αποστολή έφερε τα απαραίτητα στους αστροναύτες, εφοδιάζοντάς τους με αρκετά για να περάσουν αρκετούς μήνες. Όμως αυτή η νέα εκτόξευση του Ιαπωνικού πυραύλου, θα καταστήσει τον Διαστημικό Σταθμό αυτόνομο σε προμήθειες για αρκετούς μήνες.

Μαζί με τα τρόφιμα, ο πύραυλος μεταφέρει και έναν δορυφόρο κατασκευασμένο από μαθητές, τον AAUSAT5, ο οποίος αποτελεί ένα μέρος ενός εκπαιδευτικού ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Στείλετε τον δορυφόρο σας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».

Με το που θα φθάσει στον Σταθμό, ο εν λόγω δορυφόρος θα συναρμολογηθεί και θα αφεθεί σε τροχιά, με αποστολή να παρακολουθεί πλοία σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Η εκτόξευση του πυραύλου από την Ιαπωνία ήταν σχεδιασμένη για τις 16 Αυγούστου, όμως οι κακές καιρικές συνθήκες έστειλαν πίσω το πρόγραμμα. Αν όλα εξελιχθούν καλά, το όχημα που μεταφέρει τα τρόφιμα θα συνδεθεί με τον Σταθμό στις 24 Αυγούστου.


Broadcast live streaming video on Ustream

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.