Ειδησεογραφικό site

Δείτε τις 13 πιο σέξι γυναίκες πολιτικούς παγκοσμίως

182

Στο παρελθόν, η πολιτική αρένα ήταν ένας τομέας αποκλειστικά για άνδρες. Τα θηλυκά προσχωρούσαν μόνο λόγω βασιλικής καταγωγής, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και οι πρόγονοί της, βασίλισσα Ελισάβετ Α και βασίλισσα Βικτωρία. Αλλά κατά τον 20ο αιώνα, οι γυναίκες άρχισαν να αρπάζουν τα ηνία και να λαμβάνουν θέσεις στην πολιτική.

Σήμερα, πολλές γυναίκες κατέχουν έδρες στο κοινοβούλιο ως γερουσιαστές, στο Κογκρέσο και κάποιες είναι ακόμη και αρχηγοί κρατών. Αυτό θεωρείται ένα σημαντικό σημάδι προόδου, δεδομένου ότι οι γυναίκες ανέκαθεν θεωρούνταν ως το ασθενές φύλο και κρίνονταν ως επί το πλείστον από την εμφάνισή τους. Οι γυναίκες που παρατίθενται εδώ αψήφησαν αυτή την σύμβαση και απέδειξαν ότι είναι πολλά περισσότερα από απλά όμορφες.

Δείτε τις πιο όμορφες γυναίκες πολιτικούς στον κόσμο, ανάμεσα τους και την Ελληνίδα καλλονή Άντζελα Γκερέκου, σύμφωνα με το TheRichest.com.

13. Αλίνα Καμπάεβα – Ρωσία

via uludagsozluk.com

Η Καμπάεβα είναι η πιο επιτυχημένη γυμνάστρια ρυθμικής της Ρωσίας, έχοντας κερδίσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Μετά την αποχώρησή της, η Καμπάεβα έγινε μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσίας το 2005 και για επτά χρόνια, ήταν αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας, που εκπροσωπεί το κόμμα Ενωμένη Ρωσία. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του Δημόσιου Συμβουλίου του Εθνικού Media Group από το 2008.

12. Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ – Αργεντινή

via youtube.com

Η Κριστίνα Κίρσνερ είναι η σημερινή πρόεδρος της Αργεντινής, που έχει αναλάβει την εξουσία από το Δεκέμβριο του 2007. Η Wikipedia αναφέρει ότι αυτή είναι η πρώτη άμεσα εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος της χώρας και η πρώτη γυναίκα που έχει ποτέ επανεκλεγεί, μένοντας στην ιστορία της Αργεντινής. Η μελαχρινή πρόεδρος τραβάει τα βλέμματα σε κάθε δημόσια εμφάνισή της.

11. Lucy Torres-Gomez – Φιλιππίνες

via weblog.borsato.nl

Στις Φιλιππίνες, πολλοί άνθρωποι από τη βιομηχανία του θεάματος εντάσσονται στην πολιτική, γιατί έχουν τα χρήματα για να οργανώνουν τις δικές τους πολιτικές εκστρατείες. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι η Lucy Torres-Gomez, πρώην μοντέλο, ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία είναι από εύπορη οικογένεια από την επαρχία Leyte στις Φιλιππίνες. Σήμερα είναι μέλος του Κογκρέσου του Leyte.

10. Julia Bonk – Γερμανία

via anaman.net

Στα 29 της χρόνια, η Julia Bonk είναι το νεότερο μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, καθώς εξελέγη όταν έγινε 18 ετών. Θεωρείται πολιτικός του Αριστερού Κόμματος του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας και ξεκίνησε την πολιτική καριέρα της πολύ νωρίς. Στα 14, έγινε μέλος του μαθητικού συμβουλίου της Δρέσδης και μετά από δύο χρόνια, έγινε Πρόεδρος του Συμβουλίου των σπουδαστών για το κρατίδιο της Σαξονίας.

9. Orly Levy – Ισραήλ

via mimagazine.net

Το τρέχον πολιτικό και αστικό κράτος του Ισραήλ μπορεί να είναι αβέβαιο από όλες τις απόψεις, αλλά η χώρα έχει σίγουρα από τις ομορφότερες πολιτικούς του κόσμου. Η Orly Levy υπηρετεί σήμερα ως μέλος της Κνεσέτ, το οποίο είναι το κοινοβούλιο του Ισραήλ. Η 41χρονη γεννήθηκε σε μια πολιτική οικογένεια, με τον πατέρα της να έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών. Υπήρξε για σύντομο διάστημα μοντέλο και παρουσιάστρια, πριν εισέλθει στην πολιτική.

8. Σάρα Πέιλιν – ΗΠΑ

via denverpost.com

Μπορεί να μην είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στην αμερικανική πολιτική, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η Σάρα Πέιλιν είναι ελκυστική. Η Ρεπουμπλικανή ήταν κάποτε μια sportscaster και αθλητική ρεπόρτερ. Ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία της ως σύμβουλος για το Δημοτικού Συμβουλίου της Wasilla. Από εκεί, έγινε δήμαρχος και τελικά έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Αλάσκα.

7. Γιούλια Τιμοσένκο – Ουκρανία

via alltop10.org

Είναι σπάνιο για πολύ συντηρητικές χώρες όπως η Ουκρανία, να διορίσει μια γυναίκα ως αρχηγό του. Αλλά η Γιούλια Τιμοσένκο έσπασε το καλούπι και έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε πρωθυπουργός της χώρας. Μια επιτυχημένη επιχειρηματίας πριν εισέλθει στην πολιτική, υπήρξε συν-επικεφαλής της Πορτοκαλί Επανάστασης, μιας σειράς διαμαρτυριών μετά τις νοθευμένες ουκρανικές προεδρικές εκλογές του 2004. Η εντυπωσιακή ξανθιά διατέλεσε πρωθυπουργός για δύο θητείες, αλλά έχασε από τον Petro Poroshenko το 2014.

6. Vera Lischka – Αυστρία

via wikipedia.org

Είναι περισσότερο γνωστή ως πρωταθλήτρια κολύμβησης από την Αυστρία, η οποία έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα και στην Γεωργία. Η Vera Lischka είναι πράγματι μια καταξιωμένη κολυμβήτρια, έχοντας κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πρόσθιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ατλάντα. Η Lischka προσχώρησε επίσης την Άνω αυστραλιανή βουλή το 2003, κρατώντας τον επίσημο τίτλο του μέλους του ομόσπονδου κρατιδίου της Άνω Αυστρίας.

5. Yuri Fujikawa – Ιαπωνία

via rooshvforum.com

Για κάποιο διάστημα, ήταν αναμφισβήτητα η πιο όμορφη πολιτικός του κόσμου, μερικές φορές χαρακτηριζόμενη από τους κριτικούς ως «πάρα πολύ όμορφη για να είναι πολιτικός». Η Fujikawa ήταν μέλος του συμβουλίου της πόλης Hachinohe και μέλος του Ιαπωνικού Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο ήταν ειρωνικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι αποδείχθηκε πως κάθε άλλο παρά συντηρητική ήταν… Η νεαρή πολιτικός είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο με έναν πολιτικό, όταν καταγράφηκε σε βίντεο να βγαίνει από το ξενοδοχείο ένα πρωί με έναν παντρεμένο 38χρονο μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

4. Belinda Stronach – Καναδάς

via belindastronach.com

Η Καναδή Belinda Stronach φοράει πολλά καπέλα. Είναι μια επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, πολιτικός και μητέρα δύο παιδιών. Είναι πιο γνωστή ως μέλος του καναδικού κοινοβουλίου. Η ξανθιά Stronach ήταν βουλευτής (Μέλος του Κοινοβουλίου) στην καναδική Βουλή των Κοινοτήτων για τέσσερα έτη, αρχής γενομένης το 2004. Αρχικά ήταν μέλος του Συντηρητικού κόμματος, αλλά αργότερα πέρασε στην άλλη πλευρά με τους Φιλελεύθερους.

3. Άντζελα Γκερέκου – Ελλάδα

via s1.zetaboards.com

Πριν εισέλθει στην πολιτική, η όμορφη Άντζελα Γκερέκου ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου. Η Ελληνίδα καλλονή που κατάγεται από το νησί της Κέρκυρας στο Ιόνιο Πέλαγος, ανακαλύφθηκε από τους παραγωγούς ταινιών τη δεκαετία του 1980. Η καριέρα της ήταν βραχύβια, εντούτοις, δεδομένου ότι εισήλθε στην πολιτική μετά από σπουδές αρχιτεκτονικής στη Ρώμη. Έχει υπηρετήσει ως υφυπουργός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι βουλευτής στη γενέτειρά της, την Κέρκυρα. Είναι παντρεμένη με τον Έλληνα τραγουδιστή, Τόλη Βοσκόπουλο.

2. Maria Carfagna – Ιταλία

via saharbak.blogspot.com

Η πολιτικός που ήταν κάποτε μοντέλο και showgirl, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα πιο όμορφα κορίτσια στον πολιτικό στίβο. Η Ιταλίδα που προέρχεται από το Σαλέρνο σπούδασε νομικά πριν την συμμετοχή της στα καλλιστεία το 1997, τερματίζοντας στην έκτη θέση. Διορίστηκε Υπουργός Ίσων Ευκαιριών από τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

1. Luciana Leon – Περού

via laprensa.peru.com

Εκλεγμένη ως η πιο όμορφη γυναίκα πολιτικός όλων των εποχών. Προερχόμενη από μια πολιτική οικογένεια, κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Λίμα και Master of Governance and Public Policy από το Πανεπιστήμιο του San Martin de Porres. Στην ηλικία των 31 ετών, έγινε το νεότερο μέλος της ιστορίας του περουβιανού κοινοβουλίου.

Πηγή: newmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.