Ειδησεογραφικό site

Δείπνο με μενού ανασχηματισμό για Σαμαρά-Βενιζέλο

64

Ο ανασχηματισμός προαναγγέλθηκε επισήμως την προηγούμενη Πέμπτη, δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά εξακολουθεί να «σέρνεται» από μέρα σε μέρα παραλύοντας την λειτουργία της κυβέρνησης και προκαλώντας εκνευρισμό στα στελέχη της.

Είναι ενδεικτικό ότι για δεύτερη φορά αναβλήθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός έλεγχο στη Βουλή, καθώς και οι τέσσερις που επρόκειτο να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών επικαλέσθηκαν «ειλημμένες υποχρεώσεις». Σε κάθε περίπτωση, το χαρτί της έκπληξης ή του αιφνιδιασμού χάθηκε, αφού ο Πρωθυπουργός δεν φάνηκε προετοιμασμένος να βρει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πίστευε ότι θα χάσει τις ευρωεκλογές με 4 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ότι θα αναγκαστεί να κάνει ανασχηματισμό τόσο γρήγορα.

Οι νέες διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο τοποθετούν τον ανασχηματισμό … τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ή την επομένη , αν και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, τα σενάρια πηγαινοέρχονται αλλά η λύση δεν είναι γνωστή. Ονόματα πέφτουν στο τραπέζι, όπως αυτό του Νίκου Δένδια, αλλά διαψεύδονται αμέσως μετά ώσπου να κυκλοφορήσει το επόμενο, όπως αυτό του Μάκη Βορίδη.

Το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι θεωρείται βέβαιη η καρατόμηση του Γιώργου Προβόπουλου από την Τράπεζα της Ελλάδας και η αντικατάστασή του από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Τετ – α – τετ Σαμαρά με Βενιζέλο

Το απόγευμα της Τετάρτης θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση δεν θα έχει αντικείμενο τον ανασχηματισμό καθώς οι δύο άνδρες θα βρεθούν σε δείπνο που θα παραθέσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων».

Την ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια» εγκαινίασε ο πρωθυπουργός την Δευτέρα όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Βενιζέλος μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του σε Βιέννη και Βαρσοβία θα μεταβεί σχεδόν αμέσως στο χώρο της έκθεσης για να παραστεί στο δείπνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.