Ειδησεογραφικό site

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος απείλησε αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Φύσσα

37

Με απειλές ξεκίνησε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη της  Χρυσής Αυγής.

«Πρωταγωνιστής» ήταν ο κατηγορούμενος Ιωαννης Καζαντζόγλου, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκροτηθεί όταν η μάρτυς Δημητρα Ζωρζου τον αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.

Η μάρτυρας, η οποία αναγνώρισε στον σωματότυπο του συγκεκριμένου κατηγορουμένου τον συνοδηγό του Ρουπακιά, αποχώρησε από την αίθουσα τρεμάμενη και κλαίγοντας.

«Αφηστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ» φώναξε ο Καζατζόγλου που σηκώθηκε από το εδώλιο με επιθετικές διαθέσεις προς την νεαρή μάρτυρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακία στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας. Η νεαρή κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους και δείχνοντας τον Ιωάννη Καζαντζόγλου είπε: «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».

Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;
Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι  αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.

Τότε ο Καζαντζόγλου αφού σηκώθηκε όρθιος, καθ΄ υπόδειξη της προέδρου, είπε: «Κοίταξε με καλά με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;»

Μάρτυρας: Ναι.

Τότε  ο κατηγορούμενος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι σε μια προσπάθεια  να τον συγκρατήσει, είπε: «Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ».

Η μάρτυρας ζήτησε από την πρόεδρο να διακόψει προσωρινά (διάλειμμα) και κλαίγοντας βγήκε από την δικαστική αίθουσα. Ακολούθησε πανδαιμόνιο μέσα στην δικαστική αίθουσα. «Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε»  φώναζαν από την πολιτική αγωγή, αλλά και από το ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα απειλές ότι θα της σπάσουν τη μηχανή δέχθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη. Η φωτορεπόρτερ προκαλεί τη δυσφορία τους κάθε φορά που επιχειρεί να   απαθανατίσει  τους μάρτυρες της υπόθεσης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορούν ότι φωτογραφίζει και  τους ίδιους παρά της διαβεβαιώσεις της ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της, ζήτησαν στην επανάληψη της διαδικασίας οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Απ’ την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ωστόσο η νεαρή μάρτυς που συνεχίζει την κατάθεση της υποστήριξε ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα που προφανώς θεωρεί ότι είναι απειλητικά γιατί είναι από απόκρυψη και δεν της μιλά κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.