Ειδησεογραφικό site

Δήμος Αθηναίων: Να γίνει αποδεκτό το αίτημα ασύλου των Σύρων προσφύγων

27

Να αποδεχτεί το αίτημα όσων Σύρων προσφύγων ζητούν άσυλο και μάλιστα με ταχύρρυθμη διαδικασία ζητεί από την Πολιτεία ο Δήμος Αθηναίων καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να εξετάσει και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για την αναλογική κατανομή των επιπτώσεων του προβλήματος, στα κράτη μέλη.

«Δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία αποδεικνύεται απροετοίμαστη να παράσχει στους πρόσφυγες πολέμου, όσα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες (στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.). Γι’ αυτό και επιβάλλεται συνεργασία και συντονισμός όλων των φορέων που αναπτύσσουν δράσεις οργανωμένης αλληλεγγύης, μεταξύ των οποίων, προφανώς, και ο δήμος Αθηναίων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ζήτημα κατά τον δήμο δεν είναι μεμονωμένο αλλά «αναδεικνύει το επί θύραις πρόβλημα που προκαλούν οι συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Για το λόγο αυτό, επισημαίνει ο δήμος, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την αναλογική κατανομή των επιπτώσεων του προβλήματος, στα κράτη μέλη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.