Ειδησεογραφικό site

Δένδιας: Θα μπούμε σε μεγάλο μπελά εάν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

52

Υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που καθιστούν τη συγκυρία πολύ πιο επικίνδυνη τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Εθνικής Αμύνας Νίκος Δένδιας.

«Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μπούμε σε μεγάλο μπελά». Τη δήλωση αυτή έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
«Ελπίζω ότι θα εκλέξει Πρόεδρο η Βουλή. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο αλλά δεν ξέρω πως σκέφτονται ορισμένοι συνάδελφοι. Αν κάτι έχει γίνει φανερό αυτές τις μέρες είναι το τι ζημιά θα πάθουμε αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που καθιστούν τη συγκυρία πολύ πιο επικίνδυνη. Ο οποιοσδήποτε αναλάβει, αν δεν έχει συγκεκριμένο κώδικα διαπραγμάτευσης θα βρεθεί σε έναν κυκεώνα. Θα ήταν άπειρα προτιμότερο η παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της μέχρι το 2016. Σέβομαι τη σοφία των βουλευτών αλλά φοβάμαι ότι αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μπούμε όλοι σε έναν πολύ μεγάλο μπελά».

Ο κ.Δένδιας, υπεραμύνθηκε την απόφαση του πρωθυπουργού για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήταν σοφή λέγοντας:
«Θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει ή θέλουμε να μην συνεχίσει; Αν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ελαχιστοποιηθούν οι απαιτήσεις από τους δανειστές. Η κυβέρνηση αν κριθεί σήμερα, κρίνεται για το μισό του έργου της. Αν η κοινωνία το αποφασίσει, η απόφαση του λαού είναι σεβαστή. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί χρόνος σε μία κυβέρνηση για να κριθεί σε όλο το έργο της. Θα ήθελα πάρα πολύ η κυβέρνηση αυτή, να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί για όλα. Αν όλοι συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυσκολία, τότε αυτός ο οποίος θα έπρεπε να είχε κάθε συμφέρον να διατηρηθεί η ομαλότητα, θα ήταν ο κ. Τσίπρας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.