Ειδησεογραφικό site

Δένδιας: Θα ζητήσω από τον Σαμαρά λύση για την οικογένεια του οπλίτη

41

Τη δέσμευσή του ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την οικογένεια του 19χρονου οπλίτη, ο οποίος σκοτώθηκε σε άσκηση στο Βόλο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η οικογένειά του στρατιώτη που σκοτώθηκε σε άσκηση στον Βόλο, από βλήμα όλμου καταγγέλλει ότι από τη ΔΕΗ δεν δικαιούνται πλέον κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη οικογένεια, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν πλέον τέσσερα αλλά… τρία μετά τον θάνατο του 19χρονου.

Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρενέβη στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να δοθεί άμεσα λύση.

«Οφείλω να σας πω ότι δεν το γνώριζα. Εφόσον από την έρευνα που θα γίνει άμεσα εντός της ημέρας, αυτό επιβεβαιωθεί, θα ζητήσω από τον πρωθυπουργό να υπάρξει άμεσα ρύθμιση, ώστε τέτοιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πόσο προκλητικό είναι, όταν χάνεται υπέρ της πατρίδας μια ανθρώπινη ζωή, να φορολογούνται οι λίγες χιλιάδες ευρώ, που η πατρίδα δίνει στην οικογένεια» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι, για να προχωρήσουμε σε άμεση ρύθμιση, ώστε αυτά τα ποσά να είναι ακατάσχετα και μη συμψηφιστέα με οποιαδήποτε ανταπαίτηση του ελληνικού Δημοσίου και από οποιαδήποτε αιτία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.