Ειδησεογραφικό site

Δένδιας: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη – Αν είναι να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα να φύγουμε

29

Ο Yπουργός Aνάπτυξης, Νίκος Δένδιας, μίλησε στον Real FM για τη ρευστότητα, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και τις δόσεις για τα χρέη στο δημόσιο εν όψει και του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων που ήδη ξεκίνησε με την τρόικα.

Σύμφωνα με τον κ.Δένδια, προτεραιότητα του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργείου του είναι η μεταφορά ρευστότητας στην αγορά, ενώ όσον αφορά το θέμα των εκπρόθεσμων δανείων ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «γίνεται μια μεγάλη συζήτηση για την επίλυσή του».

«Η μοναδική γραμμή της κυβέρνησης είναι μια γραμμή μεταρρυθμίσεων με την οποία θα έρθουμε στην κοινή λογική. Αν αυτό το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι θα φέρει αποτέλεσμα, γιατί έχουμε οδηγό μας την απλή κοινή λογική» τόνισε ο κ.Δένδιας, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το θέμα δεν είναι τι θέλει η τρόικα ή το υπουργείο ή η κυβέρνηση. Οι επιχειρήσεις έχουν πολύ μικρή ρευστότητα. Ουδείς θα πρέπει να έχει αντίρρηση στη λογική των δόσεων. Εάν εφαρμόσουμε το μοντέλο στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στη λογική του μεγαλύτερου αριθμού δόσεων, του μεγαλύτερου αριθμού ρυθμίσεων», σχολίασε ακόμα ο κ. Δένδιας.

«Απέναντι στον ελληνικό λαό, την ευθύνη την έχει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν την έχει η τρόικα. Υπεύθυνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να είναι η τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι, ότι και αν είναι, όπως και αν είναι. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Τότε να παραιτηθούμε και να πάμε και διακοπές. Αν δε μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να μας στείλει η ελληνική κοινωνία σπίτι μας», σχολίασε ακόμα ο κ. Δένδιας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.