Ειδησεογραφικό site

Δένδιας: Υπάρχουν €80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται-Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στόχος των ρυθμίσεων

42

«Υπάρχει θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Υπάρχουν €80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Υπογράμμισε δε, ότι η διευθέτηση του ζητήματος είναι ένα κομμάτι του σχεδιασμού για την επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά.

Βασικός στόχος στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν έως δέκα εργαζόμενους, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έχουν έως δέκα εργαζόμενους αποτελούν το 70% του ελληνικού επιχειρείν, με βασικό στόχο της κυβέρνησης τη διατήρηση και, εφόσον είναι δυνατό, την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Τόνισε πως 100.000 μικρομεσαίες εταιρείες οφείλουν 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, και η ελληνική πολιτεία «θέλει να τις προστατεύσει».

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε μάλιστα πως η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου φορέα για τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις, πέρα από το τραπεζικό σύστημα.

Τόνισε ωστόσο πως στόχος του κράτους είναι να βοηθήσει επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη μείωση της ζήτησης στην αγορά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δοθεί βοήθεια στους «μπαταχτσήδες», δηλαδή οφειλέτες που προσπαθούν να «φορτώσουν στο Δημόσιο τις δικές τους αποτυχίες και αστοχίες».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων, ο κ. Δένδιας απάντησε πως δεν πρόκειται για ένα θέμα που δεν χρειάζεται να λυθεί άμεσα, καθώς λήγει το Δεκέμβρη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.