Ειδησεογραφικό site

«Δάσκαλε που εδίδασκες και νόμον δεν εκράτεις»

84

Του Γιάννη Μιχαήλ

Δύο καρηκομόωντες, οι φιγούρες των οποίων έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό μέσα από τα τηλεοπτικά πάνελ όλων των καναλιών (μικρών ιδιαίτερα,  αλλά και μεγάλων), έδρεψαν τους καρπούς των κομματικών τους κόπων. Πρόκειται, μάλιστα, και για καθηγητάδες.

Ο ένας, ο τιρανταφόρος Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης (πρόεδρος της ΟΛΜΕ) και ο έτερος Καππαδόκης Γιώργος Κατρούγκαλος (συνταγματολόγος), αφού επί μίαν  τριετίαν περιεφέροντο στα τηλεκάναλα, ως διαπρύσιοι κήρυκες των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ (ο πρωτος μάλιστα ήταν ο κύριος μοχλός όλων των  κινητοποιήσεων στη Μέση εκπαίδευση), παρέλαβαν από την ηγεσία του κόμματος τους, το αριστείον ανδρείας που οδηγεί στην Ευρωβουλή.

Άξιος ο μισθός τους. Όμως γιατί πρέπει η δύσμοιρος Ελλάς να έχει καθηγητές, οι οποίοι διδάσκουν σε τρυφερά βλαστάρια, όλα όσα υπαγορεύουν στρεβλές γραφές των κομματικών ιερατείων;

Αυτά όμως,  μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Γι’ αυτό άλλωστε στη χώρα των πάλαι ποτέ σοφών, δεν είναι τυχαίο ότι το επίπεδο της Παιδείας μας είναι τόσο χαμηλό, αφού «με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.