Ειδησεογραφικό site

Γ. Πανούσης: Αναχαίτιση στην Τουρκία και ανακατανομή στην Ευρώπη η λύση για το μεταναστευτικό

35

Εκατόν δύο χιλιάδες μετανάστες έχουν μπει στη χώρα από την άνοιξη, όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται «πεντακόσιες χιλιάδες δηλωμένοι μετανάστες και άλλοι τόσοι παράνομοι». «Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή», σημειώνει ο ίδιος ενώ σε ερώτηση πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά: «Με αναχαίτιση μέσα στην Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Πανούσης αναφέρει ότι «έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο», επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα απλώς όταν φοβόμαστε, λέμε «πού είναι η Αστυνομία;» και όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»».

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης υποστηρίζει ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει» και πως «η Αριστερά επίσης έχει κάποιες ιδεοληψίες», ενώ απαντά καταφατικά στην ερώτηση αν είναι συγκρουσιακός άνθρωπος η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε ερώτηση αν του αρέσει το υπουργείο, δηλώνει ενθουσιασμένος με όλα, «στον βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος». «Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο», τονίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.