Ειδησεογραφικό site

Γραμματικάκης: «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»

43

«Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα και νοοτροπίες» τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης.

Μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ, ο κ. Γραμματικάκης είπε ότι η Ευρώπη είναι ώριμη για μεγάλες και θεσμικές αλλαγές και πρέπει να αφήσει πίσω της το παρελθόν που πλήγωσε τους λαούς της και ειδικά την Ελλάδα.

«Υπάρχει ένα έλλειμμα παρουσίας της πραγματικής Ευρώπης στην Ελλάδα» διαπίστωσε ο κ. Γραμματικάκης, τονίζοντας πως «υπάρχει ανάγκη για ριζικές αλλαγές αλλά το “ριζικό“ μας είναι στην Ευρώπη».

Υποστήριξε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει και έναν μεγάλο νησιωτικό και θαλάσσιο πλούτο, που ενδεχομένως να είναι η μελλοντική πηγή ενέργειάς της».

Ως Ποτάμι ανέφερε, «θα ήταν και επιπόλαιο τόσο γρήγορα να πω τι προτάσσουμε γιατί ανιχνεύουμε ακόμα το έδαφος, τους συσχετισμούς, τις δυνατότητες συνεργασίας.. Νομίζω το προφανές, είναι η ανεργία, αυτό θα μπορούσε να προτάξει κανείς αλλά και αυτό είναι συνέπεια πάρα πολλών παραγόντων».

Ο κ. Γραμματικάκης παρομοίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως πύργο της Βαβέλ. Η αίσθησή μου, πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής, «από την πρώτη μέρα του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ότι βρισκόμαστε όλοι οι λαοί της Ευρώπης σε ένα «μεταίχμιο». Κατ’ αρχήν είναι συγκλονιστικό, για να αρχίσω από κάτι θετικό, να βλέπεις 28 έθνη της Ευρώπης ομονοούντα μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ιστορικό γεγονός και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε, το ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι ότι η συνεισφορά της Ευρώπης στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια ήταν ουσιαστική».

Τα σχόλια είναι κλειστά.