Ειδησεογραφικό site

ΓΣΕΒΕΕ: Το 80% των μικρομεσαίων είναι αποκλεισμένο από το τραπεζικό σύστημα

30

Στη σημασία της συμβολής των συνεταιριστικών τραπεζών και του ΕΤΕΑΝ στην παροχή ρευστότητας στην οικονομία και ειδικά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εστίασε ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθάς, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή και της ΕΣΕΕ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις και οι περισσότερες σε σύγκριση με άλλες χώρες του ευρώ, καθώς η ανεργία δημιουργεί στροφή προς τις μικρομεσαίες.

Όπως ανέφερε μέσα στο επόμενο διάστημα, θα υπάρχει μία νέα συνάντηση των Ενώσεων με σκοπό να καταθέσουν μία ενιαία πρόταση, όπου οι συνεταιριστικές τράπεζες και το δίκτυο τους  να συμβάλλουν στη ρευστότητα και να μετατραπούν και εκείνες, μαζί με τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ, σε  πυλώνα ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Καβαθά, το  80% είναι  αποκλεισμένες από το πιστωτικό σύστημα, ενώ το  50% των βιοτεχνών και εμπόρων δεν απευθύνεται καν στις τράπεζες για δάνειο, διότι ξέρει ότι θα  απορριφθεί.

Σχετικά με το αν θα βγαίνουν στη φόρα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που είναι στη λίστα του Τειρεσία, ο κ. Καββαθάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων δεν μπορούν να είναι φέιγκ – βολάν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.