Ειδησεογραφικό site

ΓΣΕΒΕΕ: Παρεμβάσεις με καταστροφικές συνέπειες από την τρόικα

27

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος είχε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τον προϋπολογισμό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τις απαιτήσεις της τρόικας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι οι προτάσεις των δανειστών είναι ένα πλήγμα για την ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνεται ότι πολλές από τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις της τριμερούς είναι αποτέλεσμα πρόχειρης, αποσπασματικής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής με καταστροφικές συνέπειες.

Ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι νέες αλλά και οι παλαιές δεσμεύσεις της χώρας και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του, η αύξηση του δείκτη των επενδύσεων κατά 11,7%, στηρίζεται σε μια ιδεατή εκτίμηση για τις εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι οι δημόσιες επενδύσεις υποχωρούν για μια ακόμη φορά, μειωμένες εφέτος κατά 400 εκατ. ευρώ, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις προοπτικές του ιδιωτικού τομέα ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο απαιτεί στοχευμένες κινήσεις τόνωσης ρευστότητας και διευκόλυνση της ιδιωτικής επενδυτικής δραστηριότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.