Ειδησεογραφικό site

ΓΣΕΒΕΕ: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αυξήσεις φόρων

30

Tο σύνολο της κοινωνίας δεν αντέχει περαιτέρω αυξήσεις φόρων και μειώσεις κοινωνικών παροχών, ανέφερε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καβαθάς, σε δηλώσεις του από το Ρέθυμνο.

Ο κ. Καβαθάς αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, τονίζοντας πως η παραγωγική οικονομία σημειώνει κάμψη 20% λόγω της αβεβαιότητας της κατάστασης. «Οι ξένοι οίκοι δεν φορτώνουν πλέον εμπορεύματα, λόγω της μη αποδοχής πίστωσης, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να υπάρξει έλλειψη αγαθών αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο θέμα της κρατικής συμφωνίας με τους δανειστές εταίρους μας. Οι πιστωτές δεν καταλαβαίνουν ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα λαθεμένων μοντέλων ανάπτυξης σε βάθος χρόνου 25ετίας.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες, περισσότερο, περιμένουν τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία – και όχι αυτήν καθ’ αυτήν τη συμφωνία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Σημειώνεται πως ο κ. Καβαθάς βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργανώνει στα Χανιά το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας, με θέμα «Στόχοι και Παρεμβάσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για τις Μικρές Επιχειρήσεις». Στο Ρέθυμνο, είχε συναντήσεις με μέλη της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.