Ειδησεογραφικό site

Γλέζος: Φίλος ο Αλέξης, φιλτάτη η αλήθεια-Κατάργησε τη Δημοκρατία η κυβέρνηση

53

glezos

«Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια» είπε ο Μανώλης Γλέζος σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και τέως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε βαρύ κατηγορώ εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση Μαξίμου» τόνισε ο Μανόλης Γλέζος «ούτε έδωσε την εξουσία στο λαό, ούτε έδωσε δουλειά στον κόσμο».

«Επτά μήνες ούτε κατήργησε τον Καλλικράτη ή τον Καποδίστρια (σσ: Ο κ. Γλέζος αναφέρεται στους νόμους για την συνένωση δήμων και κοινοτήτων)» ήταν η επόμενη αιχμή εναντίον του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν βοήθησε καθόλου τον κόσμο να πιάσει δουλειά» είπε ξανά για τον κ. Τσίπρα εξηγώντας ότι με την εργασία παράγονται αξίες.
Ο κ. Γλέζος κάλεσε όλες τις δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συναποτελέσουν την συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσουν εξουσία του λαού και να αποτρέψουν την καταστροφή που έχουν δημιουργήσει τα δάνεια. Εμμέσως δηλαδή ο τέως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους συντρόφους του να δημιουργήσουν έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό που θα υλοποιήσει μια πολιτική ατζέντα διαφορετική απ’αυτήν της «κυβέρνησης Μαξίμου» κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε για τον κ. Τσίπρα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μανόλης Γλέζος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία με τους δανειστές. «Πώς δεν υπήρχε εναλλακτική λύση; Υπήρχε η δική μου πρόταση που δεν έβαλε για συζήτηση η κυβέρνηση. Εγκαλώ τον Τσίπρα για αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο κ. Γλέζος.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη

«Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά, αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους», απάντησε σε ερώτηση εάν θα προσχωρήσει στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσής του με το νέο κόμμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.